Washington Redskins: Τώρα με νέο πολιτικώς ορθό όνομα

Προκειμένου να είναι όλ@ ικανοποιημέν@

Η ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Washington Redskins αλλάζει προσωρινά όνομα, μέχρι να ξαναλλάξει, γιατί απλά 2020 έχουμε, αφού.

Παλιά

Το παράσιτο του πολιτιστικού μαρξισμού της πολιτικής ορθότητας συνεχίζει ακάθεκτα την μολυσματική του πορεία, μολύνοντας αργά άλλα σταθερά ότι μπορεί εν δυνάμει να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και ξεγνοιασιά στους ανθρώπους, τρυπώνοντας από κάθε διαθέσιμη χαραμάδα σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρεί ο καθένας μας καταφύγιο απόδρασης από την καθημερινότητα του.

Προφανώς δεν θα μπορούσε το NFL, η λίγκα του επαγγελματικού αμερικανικού ποδοσφαίρου να γλιτώσει, και έτσι στα πλαίσια του πολιτικά ορθού δημόσιου μαστιγώματος, η ομάδα της Ουάσιγκτον που από το 1933 ονομάζεται “Redskins” (ερυθρόδερμοι) και έχει είχε σαν σήμα της έναν πρώην αρχηγό των Μαυροπόδαρων (Blackfeet) Ινδιάνων, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αλλάξει τόσο το όνομα της όσο και το εμπορικό της σήμα, επειδή έχουν ρατσιστικές αναφορές.

via GIPHY

Θα περίμενε κανείς πως αν ήθελαν κάτι οι πραγματικοί ρατσιστές, αυτό θα ήταν να αλλάξει το όνομα και το λογότυπο της ομάδας, όμως ποιος να το φανταζόταν πως η αλλαγή ονόματος και η απαλοιφή του αρχηγού των Ινδιάνων από το σήμα της ομάδος, ήταν τελικά το πλέον λογικό, πολιτικώς ορθό και ανεχτικό πράγμα που μπορούσε κανείς να ζητήσει.


Όπως εξήγησε ο εμπορικός διευθυντής της ομάδος Τέρι Μπέιτμαν, που προσελήφθη με μοναδικό αντικείμενο την επίβλεψη της διαδικασίας αλλαγής ονόματος, το rebranding θα είναι μια διαδικασία και όχι απλά μια απόφαση.

Αρχικά η ομάδα έχει ανοίξει μια πλατφόρμα στην οποία ο καθένας μπορεί να ψηφίσει το όνομα που τ@ προσβάλει λιγότερο ή ακόμα και να κάνει τη δική του πρόταση.

Προς το παρόν η ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν θα αναφέρεται σαν “Ομάδα της Ουάσινγκτον”, χωρίς σήμα, ενώ θα παραμείνουν τα χρώματα του κόκκινου της Βουργουνδίας και του χρυσού, μέχρι τουλάχιστον να προκύψουν λόγοι να τα χαρακτηρίσουμε και αυτά ρατσιστικά.

Φάε ανεχτικότητα ρε

«Θέλουμε να το σκεφτούμε καλά και να κατανοήσουμε ποια θα είναι η καλύτερη προσέγγιση για εμάς, την κοινότητα, τους οπαδούς, όλους. Οπότε καταλήξαμε πως θα το πάμε αργά με τη διαδικασία ονοματοδοσίας, μετά από πολλή σκέψη, με την ανεχτικότητα προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται όλοι, με σεβασμό και όλα αυτά. Και αυτό θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει σωστά», δήλωσε ο κ. Μπέιτμαν.

Μέχρι στιγμής παραπάνω από 1000 ονόματα έχουν προταθεί με το “Κόκκινοι Λύκοι” και το “Κόκκινες Ουρές” να είναι τα φαβορί.

Πρόταση της Conserva είναι το “Κόκκινα Σφυροδρέπανα”.