- Νέο παραμυθάκι για παιδιά διδάσκει παραμύθια
- Προτείνει στα παιδιά να εξομολογηθούν τον ρατσισμό τους
- Αφού μετανοήσουν και ταπεινωθούν οφείλουν να καταδεικνύουν τον ρατσισμό των άλλων
Την θέση που του αρμόζει φαίνεται πως βρίσκει το αφήγημα του “συστημικού ρατσισμού” καθώς πλέον κυκλοφορεί και σαν παραμυθάκι για μωρά.
Πρόκειται για το νέο παιδικό παραμύθι του συγγραφέα και ιστορικού που ειδικεύεται σε θέματα συστημικού ρατσισμού Ίμπραμ Κέντι που είναι στην νο.1 θέση των συγγραφέων των New York Times.
Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Antiracist Baby» (αντιρατσιστικό μωρό) και σκοπός του συγγραφέα είναι να παρέχει ένα εργαλείο στους γονείς που θέλουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου να διδάξουν μισαλλοδοξία να διδάξουν στα παιδιά τους πως να πολεμήσουν τον ρατσισμό.
Το παραμύθι μέσα από τις πολύχρωμες εικονογραφήσεις του περιγράφει σε εννέα απλά βήματα τον τρόπο προκειμένου να “βελτιώσουμε την ισότητα και να γιορτάσουμε την διαφορετικότητα”.
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα φαίνεται πως είναι το έβδομο το οποίο και προτρέπει τα νήπια να ‘εξομολογηθούν’ πως είναι μικροί χίτλερ μιας και σύμφωνα με το βιβλίο “τίποτα δεν βραχυκυκλώνει περισσότερο το ρατσισμό από όταν κάποιος εξομολογείται πως έχει ρατσιστικές ιδέες τις οποίες ενίοτε εκφράζει”, κάνοντας έτσι το δικαιωματισμό και τυπικά παραθρησκευτική αίρεση.
Παράλληλα με το κείμενο που φλερτάρει μεταξύ γραφικότητας επιπέδου ‘ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ’ και αποκοπής από την πραγματικότητα που θυμίζει ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜεΡΑ25, το μήνυμα του μίσους προωθεί και η εικονογράφηση της συντρόφισσας Άσλι Λουκασέβσκι καθώς δεν λείπουν τα σκίτσα που κρύβουν τον κοινωνικό διχασμό σε μικρές γλυκές λεπτομέρειες όπως ένα μαύρο παιδάκι να δείχνει στεναχωρημένο τις πεταλουδίτσες τις οποίες παγιδεύει ένα λευκό χεράκι ή μια λευκή κοπέλα που καταφέρνει να αρπάξει το τρόπαιο σκαρφαλώνοντας σε μια λευκή σκάλα την ίδια στιγμή που η σκάλα της μαύρης κοπέλας είναι σπασμένη (παρότι μεγαλύτερη).
«Αυτό που επιχειρώ να κάνω με την δουλειά μου είναι να κάνω τους Αμερικανούς να απορρίψουν την ιδέα του “δεν είμαι ρατσιστής” από το λεξιλόγιο τους και να καταλάβουν πως είναι ή ρατσιστές ή αντιρατσιστές» δήλωσε ο παραμυθάς σε συνέντευξή του στο Harvard Gazette.