Μινεάπολις: Μέλη του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτύρονται για την αύξηση της εγκληματικότητας

Τρεις μήνες αφότου ψήφισαν να καταργηθεί η αστυνομία
  • Τον Ιούνιο το Μινεάπολις βρέθηκε στο επίκεντρο των διαμαρτυριών του κινήματος κατά της αστυνομίας
  • Μέλη του δημοτικού συμβουλίου είχαν κατεβάσει ψήφισμα για την κατάργηση της αστυνομίας στην πόλη
  • Τρεις μήνες μετά τα ίδια μέλη διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου στον αστυνομικό διευθυντή για την αύξηση της εγκληματικότητας

Στην εποχή που η αυστηρή πολιτική ορθότητα έχει στραγγίξει το χιούμορ ακόμα και από τους πιο έμπειρους κωμικούς, η πραγματική ξεκαρδιστική σάτιρα φαίνεται πως παράγεται στους χώρους όπου συγκεντρώνονται προοδευτικοί μαχητές της υποκρισίας.

Άλλο ένα υπέροχο νούμερο μας χάρισαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Μινεάπολις, της πόλης που βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδηλώσεων μετά το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ και συγκεκριμένα οι τρεις δημοτικοί που στις 12 Ιουνίου ψήφισαν υπέρ στο να μπει λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα και να καταργηθεί η αστυνομία στην πόλη.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο Στηβ Φλέτσερ, η Λίζα Μπέντερ και ο Άντριου Τζόνσον κατηγόρησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μεδάρια Αραντόντο πως οι αστυνομικοί “δεν κάνουν τίποτε για να αποτρέψουν τις ληστείες” στην περιοχή Μάρσι Χόλμς και επίσης ανέφεραν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα “επικίνδυνης οδήγησης”.

Την υποκρισία τους προσπάθησε να καταδείξει ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Φιλίπ Κάνινγκχαμ δηλώνοντας “συγκλονισμένος που οι ίδιοι συνάδελφοι που πριν από λίγο καιρό ζητούσαν την διάλυση της αστυνομία τώρα προτείνουν ουσιαστικά να αυξηθεί η χρηματοδότηση της”.