H Καμάλα Χάρις είναι η Πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Siri

Και αυτό είναι φυσιολογικό, υποθέτουμε

Άλλο ένα ρατσιστικό, σεξιστικό και ξενοφοβικό στερεότυπο σπάει, λίγες μόνο ώρες μετά την ήττα του Χρυσαφένιου Αυτοκράτορα στα χαρτιά

Συγκεκριμένα, η Καμάλα Χάρις εκτός από πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και πρώτη με καταγωγή από την Ασία γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, κατάφερε να γίνει και πρώτη γυναίκα που γίνεται Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, πρώτη μαύρη γυναίκα που γίνεται Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και πρώτη με καταγωγή από την Ασία γυναίκα που γίνεται Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ!

Την ανακήρυξη της στη θέση της Προέδρου φέρεται να κάνει σε παγκόσμια πρωτιά η Siri, η εικονικός βοηθός που “κατοικεί” εντός των λειτουργικών συστημάτων iOS και στα iPhone της Apple.

H είδηση έγινε γνωστή αργά το βράδυ στις ΗΠΑ, όταν χρήστες της λατρεμένης πλατφόρμας Twitter άρχισαν να ανεβάζουν screenshots αλλά και βίντεο με τις απαντήσεις που τους έδινε η Siri σε ένα απλό ερώτημα “Πόσο χρονών είναι ο Πρόεδρος;”. Αποσβολωμένοι άκουγαν το γαμάκριβο κινητό τους να τους απαντά πως “Η Καμάλα Χάρις γεννήθηκε πριν 56 χρόνια, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου του 1964”.

Oι πιθανότητες του προγραμματιστικού λάθους δείχνουν να είναι ελάχιστες, μιας και η ανάλυση στα δεδομένα που λαμβάνει η Siri ακούγοντας την ερώτηση είναι σαφής: Μετά τη λέξη “πρόεδρος” έχει προγραμματισθεί να προσθέτει αυτόματα το ονοματεπώνυμο της κ.Χάρις.

Μετά από αυτό, φαίνεται να προστίθεται άλλη μια ιστορική πρωτιά στην καριέρα της κ.Χάρις, μιας και είναι η πρώτη Πρόεδρος που ανακηρύσσεται από λειτουργικό σύστημα.

Το “πρόβλημα” παρουσιάσθηκε μόνο στη Siri και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δείχνει να αρχίζει να διορθώνεται με αυτόματη ενημέρωση.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ