Τέλος (και) η Visa και η Mastercard από το Pornhub

Μετά από φρικτές καταγγελίες

Η Mastercard με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως διακόπτει την συνεργασία της με το Pornhub ενώ η Visa έχει ήδη παγώσει τις συναλλαγές.

Για το τέλος του μας φύλαγε την πρώτη πραγματικά ευχάριστη είδηση της χρονιάς το 2020, καθώς μετά από ενδελεχή έρευνα που έκαναν αμφότεροι οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί Visa και Mastercard, ανακοίνωσαν πως αποσύρουν τις υπηρεσίες τους από την συνδρομητική πορνοπλατφόρμα PornHub.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι New York Times έφεραν στο φως καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν περιπτώσεις βίντεο που περιείχαν σεξουαλικές επιθέσεις, περιστατικά εκμετάλλευσης και ακόμα και βιασμών ανηλίκων τα οποία όχι μόνο φιλοξενούσε η συνδρομητική πλατφόρμα Pornhub αλλά αποκόμιζε και κέρδη από αυτά. Δυο ημέρες μετά οι δυο εταιρίες ανακοίνωσαν πως θα διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι καταγγελίες ισχύουν, κάτι που δυστυχώς και επιβεβαιώθηκε.

«Οι έρευνες μας των τελευταίων ημερών, επιβεβαίωσαν την παραβίαση των όρων της συνεργασίας μας με το site αυτό. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας μας, ενημερώσαμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνδέουν το site με το δίκτυο μας να παύσουν κάθε συνεργασία.» δήλωσε ο Σεθ Έϊζεν (Seth Eisen), υποδιευθυντής του τμήματος επικοινωνίας της Mastercard.

Την ίδια στιγμή το αντίπαλον δέος, η Visa, από μεριάς της ανακοίνωσε πως η έρευνα της είναι ακόμα εν εξελίξει όμως μέχρι την ολοκλήρωση της η συνεργασία τους με το πορνοσάιτ έχει παγώσει.

Οι δυο αυτοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν είναι οι πρώτοι που ανακοινώνουν πως δεν συνεργάζονται με το Pornhub, μιας και πέρυσι τόσο η American Express όσο και το Paypal σταμάτησαν την συνεργασία τους με αυτό. Αυτό σημαίνει πως πλέον, κάποιος μερακλής επισκέπτης του site που θέλει πρόσβαση στο πιο εκλεκτό εμπόρευμα, θα πρέπει να βρει κάποιον άλλο τρόπο να πληρώσει την συνδρομή του, ίσως με κρυπτονομίσματα.

via GIPHY

Το ίδιο το Pornhub αλλά και η μητρική εταιρία Mindgeek, αρνούνται την ύπαρξη παρανόμου υλικού στην πλατφόρμα του και ισχυρίζονται πως μόλις εφάρμοσαν ριζικές αλλαγές στα συστήματα τους προκειμένου να μην επιτρέπεται πλέον σε μη επιβεβαιωμένους χρήστες του να ανεβάζουν υλικό και εξέφρασαν την απογοήτευση τους.

«Τα νέα είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά και έρχονται δυο μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή των πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας στην ιστορία των διαδικτυακών πλατφορμών με υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες, στην ιστορία. Τα νέα είναι επίσης καταστροφικά για εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλα που βασίζονται στην λειτουργία της πλατφόρμας μας για να ζήσουν» γράφει στην ανακοίνωση του το Pornhub.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ