Disney: Ακατάλληλες για παιδιά οι ταινίες ‘Peter Pan’ και ‘Dumbo’

Μεταξύ άλλων

Η ψηφιακή πλατφόρμα Disney+ μπλόκαρε την πρόσβαση των ‘παιδικών λογαριασμών’ σε πέντε κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της εταιρείας επειδή “προάγουν ρατσιστικά στερεότυπα”

Το Disney+ είναι ή συνδρομητική υπηρεσία ψηφιακού διαμοιρασμού ταινιών της Disney που λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο.

Όπως και σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, έτσι και στην πλατφόρμα της Disney δίνεται στους συνδρομητές η δυνατότητα δημιουργίας “παιδικού” λογαριασμού προκειμένου τα παιδάκια να έχουν πρόσβαση μόνο σε κατάλληλο για εκείνα περιεχόμενο.

Έτσι, σύμφωνα με την Disney, μια τετράδα κλασικών ταινιών του παρελθόντος θεωρούνται για το 2021 ακατάλληλου περιεχομένου για τα παιδάκια, όπως αποκάλυψε η Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Daily Mail γονείς που είναι συνδρομητές στην ψηφιακή πλατφόρμα καταγγέλλουν πως οι ταινίες “Πίτερ Παν”, “Ντάμπο το ελεφαντάκι”, οι “Αριστόγατες” αλλά και η “Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων” δεν είναι πλέον προσβάσιμες από τον λογαριασμό των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την Disney, μετά την εφαρμογή του νέου της κώδικα περ αποδεκτού περιεχομένου και την πρόσληψη ομάδας “εμπειρογνωμόνων” για την ανίχνευση “αναπαραστάσεων ρατσιστικών στερεοτύπων” στο υλικό που φιλοξενείται το Disney+, στις συγκεκριμένες ταινίες εντοπίστηκε περιεχόμενο λίαν προβληματικό.

Οι σατανιασμένοι ‘ερυθρόδερμοι’ στο ‘Πίτερ Παν’

Συγκεκριμένα, η ταινία του αιώνιου παιδιού Πίτερ Παν κατηγορείται πως αποδίδει ρατσιστικά το όνομα “ερυθρόδερμοι” σε ομάδα ατόμων ιθαγενών Αμερικανών…

Τα σατανιασμένα κοράκια στο ‘Ντάμπο Το Ελεφαντάκι’

Στην ταινία του συμπαθούς ελεφαντάκου Ντάμπο υπάρχει μια σκηνή με μια ομάδα κορακιών με σαφείς παραπομπές στην νομοθεσία “Τζιμ Κρόου” που κατοχύρωνε νομικά τον φυλετικό διαχωρισμό στις ΗΠΑ.

Στην “Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων” εμφανίζονται μακιγιαρισμένοι κίτρινοι και μαυροι πειρατές (πρόκειται για το blackface, ένα απο τα θανάσιμα αμαρτήματα της πολιτικής ορθότητας) ενώ στις “Αριστόγατες” υπάρχει γάτα με ‘ρατσιστικά ασιατική’ οδοντοστοιχία και προφορά…

Ο σατανιασμένος γάτος Σουν Γκον των ‘Αριστόγατων’

Να σημειωθεί πως οι ταινίες είναι διαθέσιμες στους λογαριασμούς ενηλίκων οι οποίοι όμως ενημερώνονται με ειδική σήμανση για το προσβλητικό περιεχόμενο της ταινίας.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ