Η μέθοδος της πρωκτικής ανίχνευσης του ιού μας έρχεται με φόρα από την Κίνα όπου και δοκιμάστηκε σε…δημοτικό σχολείο του Πεκίνου.
Όλο και πιο υπέροχα εξελίσσεται το 2021 καθώς έφτασαν όπως φαίνεται τα πρωκτικά τεστ για την ανίχνευση του κινεζοϊού.
Συγκεκριμένα, μετά από κρούσμα COVID-19 σε 9χρονο μαθητή δημοτικού σχολείου του Πεκίνου, τα ειδικά κρατικά συνεργεία κατεύθασαν και υπέβαλαν όλους τους μαθητές σε σειρά συμβατικών ανιχνευτικών τεστ αλλά και τεστ πρωκτικού επιχρίσματος.
Σε σχετικές του δηλώσεις στην κινεζική τηλεόραση ο κύριος Λι Τονγκζενγκ, υποδιοικητής του κέντρου αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων του Πεκίνου υποστήριξε πως σύμφωνα με τις εργαστηριακές μελέτες, ο κορωνοϊός έχει δείξει πως επιβιώνει ακόμα περισσότερο στην περιοχή του πρωκτού από ότι στην ρινική ή στοματική κοιλότητα. Έτσι όταν γίνεται λήψη επιχρίσματος από τη μύτη ή το στόμα σε ασυμπτωματικούς ασθενείς υπάρχει πιθανότητα το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό αλλά ο ιός να κρυβόταν…αλλού. Παρ ‘όλα αυτά ο κ. Τονγκζενγκ παραδέχτηκε πως τα πρωκτικά τεστ είναι περισσότερο μπελαλίδικα από τις εναλλακτικές μεθόδους.
- Δήλωση σοκ της Αστυνομίας του Βερολίνου: “Η πόλη δεν είναι ασφαλής για Εβραίους και ομοφυλόφιλους”
- O Ραφαήλ Καλυβιώτης μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές
- Η Ρωσία μόλις έριξε στην Google πρόστιμο αξίας 2,500000000000000000000000000000000000 δολαρίων
Μην ετοιμάζεστε να αλλάξετε εσώρουχο όμως ακόμα, καθώς η μέθοδος της πρωκτικής ανίχνευσης συναντά αντίσταση ακόμα και εντός της Κίνας. Ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανούκλα, ο υποδιευθυντής του τμήματος παθοβιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουχάν, κύριος Γιάνγκ Ζανγκιού, μιλώντας στους Global Times αμφισβητεί της χρησιμότητα της μεθόδου καθώς ο ιός έχει αποδειχθεί πως μεταδίδεται από το άνω αναπνευστικό σύστημα:
«Αν και έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ο ιός ανιχνεύθηκε σε κόπρανα ασθενών, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να ενισχύει την υπόθεση πως μεταδίδεται από το πεπτικό σύστημα».