Ρατσιστικό ΚΑΙ το Muppet Show

Απαγορεύονται τα βατράχια

Την ταμπέλα του ρατσιστή, σεξιστή κυρ-Παντελή φόρεσε η Disney στον βάτραχο Κέρμιτ

Σε δεύτερο φάουλ υποπίπτει η Disney μέσα σε λίγες ημέρες καθώς μετά την αποπομπή της Τζίνα Καράνο από τις τάξεις της, έρχεται η απόφαση της να κοτσάρει την ταμπέλα του ρατσιστή στον βάτραχο Κέρμιτ και τον θίασο του.

Συγκεκριμένα, το κλασικό παιδικό πρόγραμμα με κούκλες “The Muppet Show” είναι εδώ και λίγες ώρες διαθέσιμο από την συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα Disney+. Όμως για κάποιο λόγο, όταν κάποιος θα επιλέγει να την δει θα αντικρύσει πρώτα μια προειδοποιητική σήμανση που θα τον ενημερώνει πως πρόκειται να δει ένα “προσβλητικό” θέαμα.

«Το παρών πρόγραμμα περιέχει αρνητικές αναπαραστάσεις και/ή κακοπροαίρετη αντιμετώπιση ανθρώπων και Κουλτούρων. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος και σήμερα. Θεωρήσαμε πως είναι σωστότερο να μην αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο αλλά να αποδεχτούμε τα βλαβερά του αποτελέσματα, να μάθουμε από αυτό και να ξεκινήσει μια συζήτηση προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πιο εμπεριεκτικό μέλλον μαζί.

Η Disney είναι δεσμευμένη να δημιουργεί ιστορίες με θεματικές που εμπνέουν και ενθαρρύνουν που θα αντικατοπτρίζουν την πλούσια διαφορετικότητα της ανθρώπινης εμπειρίας σε όλο τον πλανήτη» γράφει χαρακτηριστικά η σαλάτα λέξεων ενημερωτική σήμανση που εμφανίζεται πριν από κάθε επεισόδιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ειδική σήμανση θα προβάλλεται σε όλους ανεξαιρέτως τους λογαριασμούς και όχι μόνο στους λογαριασμούς με ενεργοποιημένο το παιδικό φίλτρο, όπως στην περίπτωση των “Aristocats”,”Dumbo” και “Peter Pan”. Α, και πως παρόλο που -σύμφωνα με την Disney- το Μuppet Show είναι κυριολεκτικά ο Χίτλερ, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να το προσθέσει στην αρχειοθήκη της πλατφόρμας της.

Η εξέλιξη αυτή σχολιάστηκε σκωπτικά στο Twitter ακόμα και από τον Σεθ Μακφάρλαν.

https://twitter.com/SethMacFarlane/status/1363623437466431488

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ