Μάγκας σώζει την γυναίκα του από λυσσασμένο λύγκα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Πατριαρχία λυγκοκτονεί

Την επίθεση ενός λυσσασμένου λύγκα σε μια γυναίκα αλλά και τη διάσωση της από τον νοικοκυραίο τιτάνα που αποκαλεί “αντρούλη μου” κατέγραψε βίντεο

Κάπως έτσι είναι οι λύγκες

Τα γατίσια αντανακλαστικά και η ολύμπια ψυχραιμία του συζύγου της έσωσαν την ζωής της Κρίστι Γουέιντ (Kristi Wade) στην Βόρεια Καρολίνα.

Τα πάντα έδειχναν φυσιολογικά το πρωινό της περασμένης Παρασκευής για το ζεύγος Γουέιντ. Καθώς όμως ο Χάπι Γουέιντ και η σύζυγος του Κρίστι αποχωρούσαν από το σπίτι τους με προορισμό το τοπικό κτηνιατρείο για να δει ο γιατρός την γάτα τους, δέχτηκαν την επίθεση ενός λυσσασμένου (όπως αποδείχτηκε) λύγκα.

«Άκουσα ένα τρομακτικό γρύλισμα και σκέφτηκα πως αυτή ακούγεται σαν μια πολύ ανήσυχη γάτα…αμέσως πετάχτηκε και κατάλαβα τι ήταν. Άρχισα να τρέχω και με ακολούθησε.» περιγράφει η Κρίστι Γουέιντ.

Η συνέχεια που καταγράφηκε στο βίντεο είναι δραματική. Η Κρίστι δέχεται επίθεση στην πλάτη και στο λαιμό από το άγριο ζώο και ενώ ουρλιάζει ο τοξικά αρρενωπός σύζυγος της συνειδητοποιώντας πως έχει να κάνει με ένα πραγματικά επικίνδυνο ζώο που είναι εκτός ελέγχου, σπεύδει πάνω της και πιάνοντας το από το λαιμό το απομακρύνει εκτοξεύοντας το στην αυλή. Το βίντεο που έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας έξω από το σπιτικό των Γουέιντ τελειώνει δείχνοντας το ζώο να απομακρύνεται από εκεί που ήρθε ενώ ο ηρωικός άντρας βγάζει το πιστόλι του και το ακολουθεί, όπως είπε ο ίδιος πυροβολώντας το, χωρίς να το τραυματίσει.

Στη συνέχεια, έσπευσε στο σημείο αστυνομική δύναμη όπου προχώρησε σε εντοπισμό και θανάτωση του ζώου το οποίο τα κτηνιατρικά εργαστήρια βρήκαν μολυσμένο από λύσσα. Η λύσσα είναι μια θανατηφόρος ζωοανθρωπονόσος, που μεταδίδεται μέσω του σάλιου, συνήθως από δάγκωμα λυσσασμένου ζώου ή με την επαφή σε σημείο του δέρματος που έχει κάποια πληγή.

Το ζεύγος Γουέιντ έκτοτε ακολουθεί επώδυνη θεραπεία για την λύσσα έχοντας κάνει παραπάνω από 30 ενέσεις έκαστος μιας και αμφότεροι έγιναν αποδέκτες πολλαπλών δαγκωμάτων από το άτυχο ζώο.

Το ζεύγος Γουέιντ

«Κάποιοι ενοχλούνται επειδή πέταξα μακριά το ζώο. Δεν ήταν μια ‘καλή γατούλα. Ήταν λυσσασμένο, είχε τρελαθεί και υπέφερε σωματικά. Και εγώ και η γυναίκα μου αγαπάμε τα ζώα και δεν τράβηξα το όπλο μου ελαφρά τη καρδία» δήλωσε ο παντελονάτος Χάπι ενώ η Κρίστι συμπλήρωσε «…κάποιος με ρώτησε ‘σου έκανε εντύπωση η αντίδραση του συζύγου σου;’ και απάντησα ‘όχι!’. Πάντα ήταν ο ήρωας μου, πάντα γνώριζα πόσο με αγαπά και θα έκανε τα πάντα για να με προστατεύσει. Ήταν ένα απίστευτο περιστατικό. Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εμβολιάζει τα ζώα του και θέλω να τους διαβεβαιώσω πως δεν σκοπεύαμε να φερθούμε βάναυσα. Αλλά τι θα κάνατε εσείς αν δεχόσασταν επίθεση από ένα λυσσασμένο άγριο λύγκα έξω από το σπίτι σας;».

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ