Ερευνητές ανακαλύπτουν νέο είδος μυρμηγκιών και τους δίνουν κουήρ όνομα

Βαρύ πλήγμα για την ετεροκανονικότητα
  • Νέο είδος μυρμηγκιών ανακαλύφθηκε στον Ισημερινό
  • Το επιστημονικό όνομα που έδωσαν οι ερευνητές στα μυρμήγκια είναι “Strumigenys ayersthey”
  • Οι βιολόγοι αποκάλυψαν πως το -THEY στο “ayersthey” είναι εκεί προς τιμήν των μη-δυαδικών ανθρώπων

Με τα όρια της κακοποίησης των ζώων θα έλεγε κανείς πως φλερτάρει η πρωτοβουλία ερευνητών να δώσουν όνομα με ουδετερόφυλη κατάληξη και μη-δυαδική αναφορά σε ένα νεοανακαλυφθέν είδος μυρμηγκιών του Ισημερινού.

Στην περιοχή Τσοκό του Ισημερινού ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος μυρμηγκιού, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με την επίσημη επιστημονική μελέτη που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι βιολόγοι, είναι “Strumigenys ayersthey”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το “Strumigenys” αναφέρεται στο γένος τον μυρμηγκιών στο οποίο το συγκεκριμένο είδος ανήκει ενώ η κατάληξη “-they” στο “ayersthey” δόθηκε -όπως υποστηρίζουν οι σοβαροί επιστήμονες- “προς αναγνώριση όλων των μη-δυαδικών ανθρώπων και τον εορτασμό της διαφορετικότητας των φύλων”. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος γιατί κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιών έχει απόλυτα φυσιολογικά κανονικά συνηθισμένα αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά όπως όλα τα άλλα μυρμήγκια του ταλαιπωρημένου από την ανθρώπινη παράνοια, πλανήτη μας.

Τρομοκρατημένη η ετεροκανονικότητα στην θέα των αλληλέγγυων κουήρ μυρμηγκιών ρευστής σεξουαλικότητας

Τώρα, ίσως θα έχετε κάποιες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα “γιατί στο καλό να φορτώνουμε στα ζώα την εσωτερικευμένη απέχθεια που έχουν κάποιοι άνθρωποι προς την κανονικότητα;”, “δεν ξέρουν τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος προσβάλει τα μυρμήγκια;”, “που θα σταματήσει αυτό;” και “τι σημαίνει το Ayers πριν το -they;”. Πολύ καλές όλες σου οι ερωτήσεις αλλά δυστυχώς μόνο στην τελευταία μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με το επίσημο επιστημονικό έγγραφο πάντα, οι βιολόγοι αναφέρουν πως το “Ayers” στο “ayersthey” είναι εκεί προς τιμήν του αποθανόντα ακτιβιστή καλλιτέχνη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, Τζέρεμι Αϊρς (Jeremy Ayers) ο οποίος αν και δεν ήταν μη-δυαδικός, ήταν γκέι και υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης και πολύ πολύ πολύ στενός φίλος, κολλητός θα λέγαμε, του επίσης καλλιτέχνη από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, τραγουδιστή του συγκροτήματος R.E.M Μάϊκλ Στάϊπ (Michael Stipe) που τυγχάνει να είναι επίσης ανοικτά γκέι και εντελώς συμπωματικά, για κάποιο λόγο, βοήθησε στην συγγραφή της επιστημονικής αναφοράς.

Δεν είναι ο νικητής του διαγωνισμού “Κουήρ Κουστώ 2013”, είναι ο τραγουδιστής και ερασιτέχνης εντομολόγος Μάικλ Στάϊπ

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλο περισσότερο μαγεμένο με την φύση και την γλώσσα από τον Τζέρεμι, οπόταν αυτή η τιμή είναι η πρέπουσα για την μνήμη του και την κληρονομιά του» δήλωσε ο κύριος Στάϊπ.

Για την ιστορία, το μυρμήγκι ανακαλύφθηκε από τον Φίλιπ Ένλε (Philipp Hoenle) το 2018.