Άκυρο ρίχνει στο Bitcoin τελικά η Tesla

Το ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ

Η Tesla δεν θα δέχεται τα Bitcoin για την πώληση των αυτοκινήτων της

©Unsplash/Austin Ramsey

Όσοι προλάβατε να αγοράσετε αμάξι Tesla με Bitcoin, προλάβατε, αγαπητοί μας κρυπτοεπενδυτές. Με μια λιτή αλλά “πράσινη” ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Technoking της Tesla αυτοπροσώπως, η εταιρεία γνωστοποίησε πως για το άμεσο μέλλον δεν θα γίνονται αποδεκτά τα Bitcoin για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της.

Με ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό του, ο ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ ανακάλεσε την απόφαση του που μόλις τρεις μήνες πριν είχε προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στους κρυπτοεπενδυτές παγκοσμίως αφού τους έδινε την δυνατότητα να αγοράσουν ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας με Bitcoin.

via GIPHY

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, η Τesla δεν θα κάνει αποδεκτά τα Βitcoin στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της επειδή, σύμφωνα με τον κύριο Μασκ, δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον μιας και η διαδικασία της δημιουργίας τους απαιτεί…ηλεκτρισμό.

«Η Τέσλα σταματά την πώληση των οχημάτων της με Bitcoin. Ανησυχούμε για την ταχεία ανάπτυξη της χρήσης των ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή (εξόρυξη) Bitcoin και τις συναλλαγές, ιδιαιτέρως του λιγνίτη που έχει τις χειρότερες εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με τα υπόλοιπα καύσιμα.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα, από πολλές απόψεις και πιστεύουμε πως έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να έρθει εις βάρος του περιβάλλοντος.

Η Τesla δεν σκοπεύει να πουλήσει τα Bitcoin της και σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε συναλλαγές μόλις η διαδικασία παραγωγής τους περάσει σε ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακά στάδιο. Παράλληλα, εξετάζουμε και άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν λιγότερο απο το 1% της ενέργειας που απαιτεί το Bitcoin ανά συναλλαγή.»

Τα Bitcoin, παράγωνται ή ‘εξορύσσονται’ όπως ονομάζεται η διαδικασία, από ισχυρούς υπολογιστές καθώς καλούνται να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, μια αρκετά ενεργοβόρα διαδικασία την οποία ο Ίλον Μασκ σε επόμενο tweet του χαρακτήρισε “τρελή”.

Αν και η αξία του Bitcoin έπεσε κατά χιλιάδες δολάρια μετά το Tweet του κυρίου Μασκ, συνεχίζει να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ