Ετοιμάζεται να κατεβάσει “προβληματικά” αγάλματα και να μετονομάσει δρόμους το Μπέρμινχαμ

Μετά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Μπέρμινχαμ θέλει να μετονομαστούν δρόμοι και να αφαιρεθούν ρατσιστικά αγάλματα από την πόλη

Το τζαμί στο Μπέρμινχαμ

Για μεγάλες αλλαγές, ετοιμάζεται η πόλη του Μπέρμινχαμ της Αγγλίας μετά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Birmingham Mail.

Στον απόηχο της φρενίτιδας των Black Lives Matter που κυριάρχησε το περασμένο καλοκαίρι σε όλον τον κλόουν κόσμο δυτικό κόσμο, με αφορμή τα επεισόδια στις ΗΠΑ που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, και ήθελε ιστορικά μνημεία να καταλήγουν στο όνομα της αλληλεγγύης είτε στα ποτάμια είτε αποκεφαλισμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμινχαμ έθεσε προς δημόσια διαβούλευση την πρόταση να αφαιρεθούν από τους δρόμους της πόλης όλα τα “εξαιρετικά προβληματικά” αγάλματα και ονόματα.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε πως ένα υπόπτως μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, και συγκεκριμένα το 63% τάσσεται υπέρ της άμεσης και αλληλέγγυας αφαίρεσης των αγαλμάτων των λευκών ανδρών και της αλλαγής των ονομάτων των οδών με περισσότερο προοδευτικά και εμπεριεκτικά ονόματα. Ένα 24% των “μπράμις” (Brummies) όπως λέγονται οι κάτοικοι του Μπέρμινχαμ τάχθηκαν κατά της “προόδου” ενώ οι ισαποστασάκηδες εκφράστηκαν με ένα 26% δηλώνοντας πως το καλύτερο θα ήταν τα “προβληματικά” αγάλματα να μεταφερθούν σε ένα απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης μέρος και όχι να αφαιρεθούν α λα σοβιέτ από την πόλη.

Οι προτάσεις για τις νέες ονομασίες των δρόμων έχουν ήδη κατατεθεί από τον Δεκέμβρη

Βέβαια, δεν έλειψαν και εκείνοι που δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς παρόμοιες δημοσκοπήσεις σε άλλες πόλεις της Αγγλίας έχουν δείξει εντελώς διαφορετικές διαθέσεις εκ μέρους του κοινού. Στην δημοσκόπηση του Λιντς, για παράδειγμα, στην οποία μόνο το 10% των κατοίκων είναι νεο-μαοϊστές υπέρ του δικαιωματίστικου “λίφτινγκ” της πόλης.

Αυτό που κάνει το Μπέρμινχαμ διαφορετικό (προς το παρόν) από τις υπόλοιπες πόλεις της Αγγλίας όμως είναι τα πολύ υψηλά ποσοστά πολυπολιτισμικού εμπλουτισμού καθώς οι μειοψηφίες είναι πλέον, επισήμως, πλειοψηφία. Στην απογραφή του 2018, παραπάνω από τους μισούς κατοίκους της πόλης των 1.1 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται ως “μη-Λευκοί Βρετανοί” με παραπάνω από 250.000 μουσουλμάνους ενώ οι 50.000 σχεδόν από αυτούς δεν oμιλούν καν αγγλικά.

To άγαλμα του Ναυάρχου Νέλσον στο Μπούλρινγκ του Μπέρμινχαμ θεωρείται ένα από τα “προβληματικά”

Η δημοσκόπηση που για έναν ψύχραιμο παρατηρητή αποτελεί “καμπανάκι” για τον άμεσο αντίκτυπο στις κοινωνίες από την πολιτική των ανοικτών συνόρων, έβγαλε και άλλα διαμαντάκια. Αναφορικά, ένα 51% των ερωτηθέντων θεωρούν επιτακτική ανάγκη την υποχρεωτική συμμετοχή σε όλα τα δημοτικά ψηφοδέλτια και συμβούλια συγκεκριμένου ποσοστού γυναικών, Μαύρων, Ασιατών και εκπροσώπων εθνικών μειονοτήτων ενώ ένα συγκλονιστικό 75% συμφωνεί στην ανάγκη ύπαρξης κάποιας μορφής υποχρεωτικής εκπαίδευσης επάνω στην ισότητα σε δημοτικό επίπεδο.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ