Σκωτία: Φοιτήτρια νομικής παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό επειδή είπε πως οι γυναίκες έχουν αιδοίο

Σήκω Wallace για να δεις

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου που φοιτά θα κληθεί να απολογηθεί φοιτήτρια της νομικής μετά τις δηλώσεις της πως “οι γυναίκες δεν είναι τόσο χειροδύναμες όσο οι άνδρες” και πως “έχουν αιδοίο”

Εξοργιστικές ήταν για κάποιους υπερασπιστές της ανεχτικότητας οι δηλώσεις της Λίζα Κέοχ (Lisa Keogh) με τις οποίες εξέφρασε την πεποίθηση της πως “οι γυναίκες δεν είναι τόσο χειροδύναμες όσο οι άνδρες” και “έχουν αιδοίο”.

Οι εξωφρενικές για την Ευρώπη του 2021 δηλώσεις της 29χρονης φοιτήτριας νομικής του Πανεπιστημίου Αμπερτάϊ και μητέρας δυο παιδιών, έγιναν στα πλαίσια διαδικτυακού σεμιναρίου με τον γοητευτικό και εντελώς καθόλου απωθητικό τίτλο “Φύλο, φεμινισμός και νόμος”.

H Λίζα Κέοχ, κυρίες και κύριοι

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της συμμετοχής των τρανς αθλητών στα γυναικεία αθλήματα και ειδικά στις πολεμικές τέχνες, η κυρία Κέοχ υποστήριξε πως -Θεός φυλάξοι- ένας άνδρας που είχε στο σώμα του τεστοστερόνη για 32 χρόνια είναι σωματικά ισχυρότερος από την γυναίκα αντίπαλο του, κάτι που ε, όσο να είναι, του δίνει ένα άδικο πλεονέκτημα. Εκείνη τη στιγμή, οι συμφοιτητές της φεμινιστολάτρες εξεμάνησαν και άρχισαν να την κατηγορούν για τρανσφοβία, ρατσισμό, σεξισμό και τα λοιπά αστεία ενώ ο συντονιστής της συζήτησης και καθηγητής του Πανεπιστημίου έσπευσε κυριολεκτικά να της βουλώσει προοδευτικά και αλληλέγγυα το στόμα βάζοντας την στο mute. Ταυτόχρονα, οι κηφήνες τους δικαιωματισμού έστελναν μανιωδώς email στο πειθαρχικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου καταγγέλλοντας την αρνήτρια του κόσμου τσίρκου, το οποίο λίγο αργότερα την κάλεσε σε απολογία.

«Νόμιζα πως κάναν πλάκα…Δεν διανοήθηκα ποτέ πως το Πανεπιστήμιο θα με έλεγχε επειδή έκανα χρήση του νομίμου δικαιώματος μου στην ελευθερία του λόγου» δήλωσε στους Times η κυρία Κέοχ.

«Δεν ήθελα να προσβάλω, αλλα συμμετέχοντας σε μια αντιπαράθεση εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις. Δεν ήμουν κακοπροαίρετη, τρανσφοβική ή προσβλητική. Δήλωνα απλά βιολογικά δεδομένα», συνέχισε.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου κάνοντας μιας θλιβερή προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δήλωσε στο reclaimthenet.org:

«Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, η ελευθερία του λόγου μέσα στα πλαίσια του νόμου, στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτάϊ όχι μόνο επιτρέπεται αλλά ενθαρρύνεται.

Όλοι οι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να είναι φιλόξενοι σε αμφιλεγόμενα, προκλητικά, ακόμα και δυσάρεστα θέματα και να ανταλλάσσονται απόψεις με έναν εποικοδομητικό και συναδελφικό τρόπο.

Το Πανεπιστήμιο δεν σχολιάζει πειθαρχικές υποθέσεις και έχει το καθήκον να διερευνά κάθε καταγγελία που του υποβάλλεται.»

[democracy id=”3″]