Μόλις 4 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες κόστισε στην Coca-Cola η κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Κίνηση μεγάλου παίχτου

Η επική κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο να βγάλει από το πλάνο της συνέντευξης τύπου τα δυο μπουκάλια Coca-Cola προκάλεσε άμεση πτώση της τιμής της μετοχής της

Η κίνηση του 36χρονου Πορτογάλου άσσου Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo) να αντικαταστήσει τα 2 μπουκάλια της Coca-Cola με ένα μπουκαλάκι νερού λίγες στιγμές την συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη σχολιάστηκε από όλον τον κόσμο καθώς δεν είναι λίγο πράγμα ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να “σνομπάρει” έτσι έναν από τους μεγάλους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Έστω και αν το αξίζει.

Όπως όμως μας ενημερώνει το Fortune, η κίνηση αυτή του σούπερ σταρ της Γιουβέντους καταγράφηκε στα διεθνή χρηματιστήρια καθώς την συνόδευσε άμεση πτώση της τιμής της μετοχής της Coca-Cola από τα 56,10 δολάρια στα 55,22 δολάρια συμπαρασύροντας και την εμπορική αξία της εταιρείας η οποία έπεσε από τα 242 στα 238 δισεκατομμύρια δολάρια, κοστίζοντας στον εμπορικό κολοσσό, ούτε λίγο ούτε πολύ 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως ίσως θα περιμένατε, η είδηση σχολιάστηκε από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που, απ’ ότι καταλαβαίνουμε δεν στεναχωρήθηκαν και ιδιαίτερα.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας έκανε μια ομολογουμένως μετριοπαθή και λογική ανακοίνωση: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις προτιμήσεις του για το τι πίνει, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και ανάγκες», ενώ συμπλήρωσε «…άλλωστε, εκτός από Coca-Cola και Coca-Cola Zero, προσφέρουμε στους παίκτες και νερό…» υπενθυμίζοντας πως ακόμη και το νερό που έδειχνε ο κύριος Ρονάλντο εμφιαλώνεται από την Coca-Cola.

via GIPHY

Τέλος, θέση πήρε και η διοργανώτρια UEFA η οποία έκανε γνωστό πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν πειθαρχικές διαδικασίες» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πάντως, το παράδειγμα του Ρονάλντο ακολούθησαν τόσο ο Μάνουελ Λοκατέλι (Manuel Locatelli) που ξαπόστειλε δυο μπουκάλια Coca-Cola…

…όσο και ο Πολ Πογκμπά (Paul Pogba) ο οποίος με παρόμοιο στυλ και χάρη απέσυρε ένα μπουκάλι μπύρας Χάϊνεκεν απο μπροστά του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αν μη τι άλλο, είναι ευχάριστο άνθρωποι που αποτελούν πρότυπα ζωής για εκατομμύρια παιδιά να χρησιμοποιούν αυτή τους την δημοφιλία για να προωθούν και πραγματικά θετικά μηνύματα.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ