Disney: Άλλαξε στα βουβά το όνομα του διαστημοπλοίου του Boba Fett

Έξαλλοι οι φίλοι του Star Wars

Καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι φίλοι του Star Wars από την αλλαγή του ονόματος ενός από τα πιο διάσημα διαστημόπλοια της σειράς

©DISNEY

Άναυδοι είναι οι φίλοι του Star Wars, του φανταστικού σύμπαντος που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας (George Lucas) με την αλλαγή στο όνομα ενός από τα πιο δημοφιλή διαστημόπλοια της σειράς.

Πρόκειται για το διαστημόπλοιο του αγαπημένου κυνηγού επικηρυγμένων Boba Fett, το διάσημο “Slave I” το οποίο πλέον θα είναι γνωστό ως απλά “το διαστημόπλοιο του Boba Fett”.

Στην αλλαγή έπεσαν τυχαία κάποιοι φίλοι του Star Wars που κοιτούσαν τον καινούριο κατάλογο των παιχνιδιών Star Wars της Lego. Εκεί είδαν να απουσιάζει από τη συσκευασία του παιχνιδιού το όνομα Slave I και να αναφέρεται σαν “το διαστημόπλοιο του Boba Fett”.

Άρχικά την μήνη των φανατικών φίλων της σειράς εισέπραξε η Lego, η οποία όμως γρήγορα πέταξε από πάνω της την καυτή πατάτα ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι μια αλλαγή που διατάχθηκε από τα…κεντρικά. Δηλαδή την Disney.

«Ναι, δεν θα το λέμε Slave I πια, θα είναι “το διαστημόπλοιο του Boba Fett”» είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Star Wars της Lego, κύριος Μάικλ Λι Στόκγουελ (Michael Lee Stockwell), ενώ ο σχεδιαστής Γιέν Κρόνβολντ Φρέντικσεν (Jens Kronvold Frederiksen) συμπλήρωσε, «Δεν το κάνουμε μόνο εμείς, οι πάντες το αλλάζουν. Πρόκειται πιθανόν για κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως αλλά μας έγινε σαφές πως η Disney δεν επιθυμεί να το αποκαλούμε έτσι.»

Η οργή των φίλων του Star Wars μετά, ξέσπασε στην εταιρία του Μίκι Μάους…

Προφανώς η αλλαγή αυτή έρχεται να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα της εποχής του δικαιωματισμού και των απαγορευμένων λέξεων, αγαλμάτων και βιβλίων μιας και η λέξη “slave” (σκλάβος) είναι μια λέξη χαράμ, έστω και αν αναφέρεται σε φανταστικά γεγονότα που συνέβησαν σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά. Η πολιτική ορθότητα φτάνει και εκεί.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ