Η Τουρκία μπλοκάρει χιλιάδες μάσκες της Ιταλίας

Οι προστατευτικές αυτές μάσκες έχουν ήδη πληρωθεί

Για άλλη μια φορά οι φίλοι γείτονες εντυπωσιάζουν με την την μυστικιστική ποιότητα της ανατολίτικης κουλτούρας παζαριού που επιδεικνύουν καθώς σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera 200.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες που έχει παραγγείλει η ιταλική κυβέρνηση σε τουρκικές εταιρίες παραγωγής έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατεία.

Η Ιταλία που χειμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την μάστιγα του κορωνοϊού με 627 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και μετράει συνολικά 3.405 θανάτους, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδος έχει εξοφλήσει την παραγγελία αξίας 670.000 ευρώ. Όμως η τουρκική γραφειοκρατία ζητά συνεχώς καινούρια έγγραφα από το ιταλικό κράτος προκειμένου να απελευθερώσει τα κοντέινερ.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει:

«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει»

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία».

Κάθε ώρα που περνά φέρνει την Ιταλία σε τραγικότερη θέση και έτσι, σύμφωνα πάντα με την Corriere Della Sera, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε προσωπική τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ