Στα δικαστήρια η Σκάρλετ Τζοχάνσον με την Disney

Για την "Μαύρη Χήρα"

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον μήνυσε την Disney για την προβολή της “Μαύρης Χήρας” στους κινηματογράφους ταυτόχρονα με την ψηφιακή πλατφόρμα

©Marvel Studios

Στα δικαστήρια θα παιχτεί η τελευταία σκηνή της σχέσης της Σκάρλετ Τζοχάνσον (Scarlett Johansson) με την Disney καθώς η 36χρονη ηθοποιός κατηγορεί τον πολυεθνικό όμιλο για παραβίαση του μεταξύ τους συμβολαίου.

Στην αγωγή που κατέθεσε η κυρία Τζοχάνσον υποστηρίζει πως η Disney παραβίασε τον όρο του συμβολαίου που είχε συνάψει η ίδια με την Marvel Entertainment του ομίλου Disney ο οποίος της εγγυόταν κυκλοφορία της κινηματογραφικής ταινίας “Μαύρη Χήρα” (Black Widow) στην οποία η κυρία Τζοχάνσον πρωταγωνιστεί, αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η Disney επέλεξε την κυκλοφορία της ταινίας όμως ταυτόχρονα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στην συνδρομητική της πλατφόρμα streaming Disney+.

Η κυρία Τζοχάνσον καταγγέλει πως με αυτή την παραβίαση του όρου του συμβολαίου της βρέθηκε δραματικά ζημιωμένη οικονομικά καθώς βάσει του συμβολαίου τους, μέρος της αμοιβής της για την ταινία θα είχε προέλευση από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και την απόδοση της ταινίας στο box-office.

©Marvel Studios

«Δεν είναι μυστικό πως η Disney πως με την κυκλοφορία ταινιών όπως η “Μαύρη Χήρα” κατευθείαν στην συνδρομητική της πλατφόρμα Disney+, προσπαθεί να αυξήσει τους συνδρομητές της και ταυτόχρονα την τιμή της μετοχής της. Αυτό όμως το καλύπτουν με την δικαιολογία της Covid-19» εξηγεί το δικηγόρος της κυρίας Τζοχάνσον, Τζον Μπερλίνσκι (John Berlinski) στο CNBC, και συνεχίζει: «Όμως το να περιφρονεί τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία των ταινιών της είναι μια κοντόφθαλμη στρατηγική που παραβιάζει τα δικαιώματα τους και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε στο δικαστήριο. Προφανώς αυτή δεν θα είναι η τελευταία παρόμοια περίπτωση που άνθρωποι του Χόλυγουντ αντιστέκονται στην Disney, κάτι που κάνει ξεκάθαρο πως, οποιαδήποτε δικαιολογία και αν προβάλει η εταιρεία, έχει νομική υποχρέωση να τιμά τα συμβόλαια της.»

Όπως αναφέρει η αγωγή, η Σκάρλετ Τζοχάνσον είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για την κυκλοφορία της ταινίας στην εταιρεία από το 2019, λίγο πριν η συνδρομητική πλατφόρμα της Disney βγει στον αέρα και είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως η “Μαύρη Χήρα” θα κυκλοφορήσει “όπως κάθε άλλη ταινία της Marvel” και πως αν προκύψει κάτι στο ενδιάμεσο που θα κάνει την εταιρεία να αλλάξει τα σχέδια της θα κληθεί και η ίδια να συμμετέχει στις συζητήσεις σαν άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος.

Όταν δε, ανακοινώθηκε επίσημα πως η ταινία θα κυκλοφορούσε ταυτόχρονα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στο Disney+, η κυρία Τζοχάνσον επιχείρησε να έρθει σε επικοινωνία με την Disney, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

via GIPHY

Την ίδια στιγμή στο Τwitter, η πλειοψηφία των χρηστών φαίνονται να τάσσονται υπέρ της ηθοποιού.

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον (Scarjo) χάνει 50 εκατομμύρια εξαιτίας της Μαύρης Χήρας στο Disney+ και τύποι που δεν έχουν διαβάσει το άρθρο κάνουν λες και δεν είχε δικαίωμα να κάνει μήνυση

Η Marvel και η Disney είναι σούπερ κακοί. Σκάρλετ συνέχισε, θα θάψουν την ταινία Μαύρη Χήρα όπως την ταινία του Σινμπαντ με το τζίνι 😭

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον μηνύει την Disney για το συμβόλαιο της Μαύρης Χήρας και μου κάνει εντύπωση που διαπιστώνω πως τελικά οι πρεμιέρες στις πλατφόρμες δεν είναι αρεστές. Η Σκάρλετ έχει κάθε δικαίωμα σε ότι το συμβόλαιο της γράφει αλλά είμαι σοκαρισμένος που τόσο πολλοί λένε πως δεν τους αρέσουν οι πρεμιέρες στις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Δεν είμαι θαυμαστής της Σκάρλετ Τζοχάνσον, αλλά εύχομαι να πάρει όλα τα λεφτά του Ποντικού για παραβίαση συμβολαίου. Έντεκα χρόνια έκανε τον μαγνήτη του σεξ, θα έπρεπε να είχε τη δικής της ταινία Μαύρη Χήρα πριν από 8 χρόνια, και της κάνουν τέτοια μπινιά; Παρ’ τους τα όλα.

Η Disney από τη μεριά της, σε χτεσινή της ανακοίνωση θεωρεί πως είναι κρίμα κι άδικο να τραβολογιέται στα δικαστήρια:

«Η αγωγή είναι παντελώς αβάσιμη. Είναι εξαιρετικά θλιβερό και αποκαρδιωτικό να βλέπουμε την απαξίωση των τραγικών και παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19 παγκοσμίως. Η Disney έχει πλήρως συμμορφωθεί με τους όρους του συμβολαίου της με την κυρία Τζοχάνσον και επιπροσθέτως, η κυκλοφορία της Μαύρης Χήρας στο Disney+ έχει ενισχύσει σημαντικά τις εισπράξεις της, πέραν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει μέχρι σήμερα λάβει.»

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ