Demi Lovato: Μπορεί μια μέρα να αυτοπροσδιοριστώ ως τρανς

Εξοργισμένοι μαζί της ακτιβιστές που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς

Πολύχρωμοι ακτιβιστές της ανεκτικότητας εκφράζουν την οργή τους μετά την δήλωση της Ντέμι Λοβάτο πως αν γουστάρει, μπορεί κάποια μέρα αυτοπροσδιοριστεί σαν τρανς

Η κυρία Λοβάτο είναι αυτή στα αριστερά

Σε δουλειά να βρισκόμαστε κυρίες και κύριοι, και έτσι η ηθοποιός, αοιδός και τηλεπερσόνα Ντέμι Λοβάτο (Demi Lovato) αποφάσισε να τραβήξει για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της μιλώντας -για τι άλλο- για την πάρτη της.

Έτσι, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά την συγκλονιστική της αποκάλυψη πως είναι μη-δυαδική και πως επιθυμεί εμείς οι πληβείοι να χρησιμοποιούμε τις αντωνυμίες αυτοί/εκείνοι για την αφεντιά της, η κυρία Λοβάτο σε συνέντευξη της αποκάλυψε πως μπορεί και να μην μείνει όλη της της ζωή μη-δυαδική αλλά παίζει να δηλώσει, κάποια στιγμή, τρανς.

«Προφανώς και πιστεύω πως το ταξίδι στο φύλο είναι ένα ταξίδι δίχως τέλος. Μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή που θα αυτοπροσδιορίζομαι σαν τρανς. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτό για εμένα. Μπορεί να κάτσει μια φάση που θα αυτοπροσδιορίζομαι σαν μη-δυαδική και μη συμβιβαστική με την ταυτότητα φύλου, για πάντα.»

Αυτή η σαλάτα λέξεων μπορεί στην πλειοψηφία των ανθρώπων να μην σημαίνει και πολλά, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να γελάμε με την τρικυμία που επικρατεί στο κρανίο της αοιδού, όμως κάποιοι ακτιβισταί της υπερηφάνειας δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους.

Το τρανς μοντέλο Θοδώρα Κουΐνλιβαν (Theodora Quinlivan), για παράδειγμα, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, δήλωσε:

Η κυρία Κουΐνλιβαν

«Για εμένα, σαν τρανς, βλέπω τέτοιου είδους δηλώσεις απο ανθρώπους που θεωρούν πως απλά μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν σαν τρανς, σαν εξαιρετικά προσβλητικά.

Το να είσαι τρανς δεν είναι ταυτότητα, είναι μια σωματική και νοητική απόκλιση από την ψυχή και το σώμα σου. Σου προκαλεί παραλυτικό άγχος, σε κάνει να μισείς τον εαυτό σου, από την στιγμή που αποκτάς συνείδηση. Δεν είναι κάτι το οποίο σου έρχεται σαν ιδέα στα 22 σου, ή όσον χρονών είναι ξερωγώ. Με τρελαίνει γιατί από την μια στιγμή στην άλλη η Ντέμι Λοβάτο έγινε αυθεντία στα θέματα των τρανς για τα συστημικά μέσα!»

Όμως, η αυθεντία στα θέματα των τρανς Ντέμι Λοβάτο, δέχτηκε επιθέσεις και από χρήστες του Twitter.

Συνήθως δεν αμφισβητώ κανενός την “ταυτότητα”…αλλά τι τρέχει με τους Ντέμι Λοβάτο; Βγάζουν vibes Trisha Paytas (γραφικό παρατράγουδο των ΗΠΑ). Πως βγαίνεις και λες “μπορεί κάποια μέρα να λέω πως είμαι τρανς;” Είτε είσαι…είτε δεν είσαι. Αυτή δεν είναι μια ταυτότητα την οποία μπορείς πραγματικά να διαλέξεις να αυτοπροσδιορίζεσαι.

Η Ντέμι Λοβάτο με εκνευρίζει γιατί υπάρχει κόσμος εκεί έξω που υποφέρει με τις ταυτότητες του και να γίνει αποδεκτός για αυτό που είναι. Δεν είναι “μπορεί να αυτοπροσδιοριστώ σαν τρανς μια μέρα” ή “μπορεί και να αυτοπροσδιοριστώ σαν γυναίκα στα γεράματα.” Δεν είναι αστείο, ξέρω ‘γω.

Δεν γίνεται να είμαι το μοναδικό άτομο που δεν αντέχει την Ντέμι Λοβάτο. “Μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή που θα αυτοπροσδιορίζομαι σαν τρανς” ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ χαστουκίζεις στο πρόσωπο άτομα που μια ζωή νιώθουν άβολα στα σώματα τους. Είσαι τόσο εγωκεντρική θεέ μου.

Συγγνώμη αλλά όταν οι Ντέμι Λοβάτο λένε πως δεν θα αυτοπροσδιορίζονται για πάντα σαν μη-δυαδικοί και μια μέρα μπορεί να αυτοπροσδιοριστούν σαν τρανς δεν είναι προσβλητικοί προς εκείνους που πραγματικά προσπαθούν να κάνουν τους υπολοίπους να τους πάρουν στα σοβαρά; Δεν μπορείς απλά να επιλέγεις και να διαλέγεις σαν να αγοράζεις λαχανικά;;

Όσο τα ουρανιοτοξί πιράνχα ξηλώνουν μόνα τους το πέπλο του κόσμου τσίρκου με το οποίο έχουν εδώ και χρόνια καλύψει τα εγώ τους, η κυρία Λοβάτο δεν έχει κάνει κάποια δήλωση αν και λαμβάνοντας υπόψιν το τι συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι θέμα χρόνου μια μακροσκελής έγγραφη απολογία της να σκάσει σε κάποιο από τα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ