Αγγλία: Οπαδός καταδικάστηκε σε 30 ημέρες “μετεκπαίδευσης” για “ρατσιστική” ανάρτηση

Μετά τον τελικό του Euro 2020

Ένα μήνα πλύσης εγκεφάλου και 40 εβδομάδες αγκαζέ με το βραχιολάκι ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο σε αγανακτισμένο οπαδό της Εθνικής Αγγλίας

“Ό, τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο”

Κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν έχει ξεχάσει τον τελικό του περσινοφετινού Euro που βρήκε πρωταθλήτρια την Ιταλία έναντι της Αγγλίας με 3-2 μετά και την διαδικασία των πέναλτι. Όπως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους τρεις μοιραίους παίκτες της βραδιάς, Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα που με τις κακές εκτελέσεις πέναλτι έδωσαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην Ιταλία.

Πολλοί Άγγλοι, αλλά και φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο που υποστήριζαν την Αγγλία, θεώρησαν υπεύθυνους για την απώλεια του τροπαίου τους τρείς ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα τους και ο 43χρονος Σκοτ ΜακΚλάσκι (Scott McCluskey) ο οποίος λίγο μετά την λήξη του τελικού αποφάσισε να εκφράσει τόσο τον θυμό του αλλά και κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με κάποια μοτίβα που αναγνώρισε και τα οποία θεώρησε υπεύθυνα για την ήττα της Εθνικής του ομάδα.

Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, ο 43χρονος “κατηγόρησε τους τρεις παίκτες με διαφορετική εθνική καταγωγή” για την ήττα και “χρησιμοποίησε έναν ρατσιστικό χαρακτηρισμό” ζητώντας την αποπομπή τους από την Εθνική ομάδα.

Για κάποιον λόγο, τοτέμ λατρείας των ηττημένων είχαν στηθεί στις πόλεις της Αγγλίας μετά τον τελικό

Η ανάρτηση του 43χρονου με κάποιο τρόπο έφτασε σαν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Τσέσαϊρ, οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες κινήθηκαν και ο κύριος ΜακΚλάσκι βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για “αποστολή υποτιμητικού ή υβριστικού μηνύματος μέσω δικτύου δημόσιας επικοινωνίας”, κατηγορία στην οποία ο 43χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του.

via GIPHY

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου περιγράφοντας το αδίκημα σαν “απεχθές αδίκημα το οποίο έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις” καταδίκασε τον κύριο ΜακΚλάσκι σε φυλάκιση 14 εβδομάδων με 18μηνη αναστολή και ποινή συμμετοχής σε σεμινάρια “μετεκπαίδευσης” για θέματα ρατσισμού και ανεχτικότητας. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος του κυρίου ΜακΚλάσκι σε αγωνιστικούς χώρους και γήπεδα κατά τις ώρες που διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες. Μάλιστα, προς επιβεβαίωσίν τούτου, ο 43χρονος υποχρεούται να φορά ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” γεωεντοπισμού κάθε σαββατοκύριακο για τις επόμενες 40 εβδομάδες.

Ο κύριος ΜακΚλάσκι κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως το βράδυ του τελικού είχε κάνει χρήση κάνναβης, και πως δημοσιοποίησε το εν λόγω μήνυμα για να κάνει τους φίλους του να γελάσουν, λέγοντας «ήταν αστείο» ενώ αργότερα διέγραψε μόνος τους την ανάρτηση, όχι όμως πριν ανώνυμοι καλοθελητές της κοινωνικής δικαιοσύνης προλάβουν να τον καταδώσουν στην αστυνομία του Τσέσαϊρ.

Μπορεί η Αγγλία να έχασε ακόμη έναν τίτλο στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά είναι πρωταθλήτρια του δικαιωματισμού στις καρδιές μας. Η κούπα είναι προσωρινή, το affirmative action είναι για πάντα!

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ