Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι τύπου που αποκάλεσε υπουργό “τσουτσούνι” στο Twitter

Τα άγρια χαράματα

Με επίσκεψη της αστυνομίας πλήρωσε ένα Γερμανός τον χαρακτηρισμό πολιτικού στα ίντερνετς

📷 Unsplash/Maximilian Scheffler 

Έξι αστυνομικοί ήταν αρκετοί για να πείσουν έναν “αντιφασίστα” για την αξία των κλειστών θυρών και των αδιαπέραστων συνόρων στο μαγευτικό Αμβούργο της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις αναφορές, η αστυνομία του Αμβούργου τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έκανε έφοδο στο σπίτι ενός άνδρα που μέσω Twitter αποκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών και Αθλητισμού του Αμβούργου Άντι Γκρότε (Andy Grote) “pimmel”, μια φράση που στην Γερμανική αργκό αναφέρεται στα ανδρικά γεννητικά όργανα, κάτι παραπλήσιο του δικού μας “τσουτσούνι”.

“Πως με είπε;”

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού όταν ένας χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο “ZooStPauli“, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος αντίφα και αντιτραμπικός, αποκάλεσε τον Υπουργό “τσουτσούνι” απαντώντας σε ανάρτηση του. Η δεύτερη πράξη του δράματος παίχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν έξι αξιωματικοί εισέβαλαν στο σπίτι του ZooStPauli για “να κάνουν έρευνα”.

Έγινε έρευνα στο σπίτι μου στις 6:00 σήμερα το πρωί. 6 αστυνομικοί στο διαμέρισμα. Είπαν πως έψαχναν για την συσκευή με την οποία γράφτηκε το “είσαι 1 τσουτσούνι” κάτω από ένα tweet του Άντι Γκρότε. Υπάρχουν, ξέρετε, και δυο μικρά παιδιά στο σπίτι. Καλημέρα Γερμανία.

Σε ερώτηση της Washington Post, η εισαγγελία του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι διεξάγει σχετική έρευνα για ένα άτομο που είναι ύποπτο για “διαδικτυακή προσβολή”, ενώ και η αστυνομία του Αμβούργου επιβεβαίωσε ότι έκανε έφοδο στο σπίτι του ZooStPauli για “συλλογή στοιχείων”.

Το θέμα πήρε μάλιστα μεγάλες διαστάσεις στο γερμανικό Τwitter με το hashtag #Pimmelgate να βρίσκεται υψηλά στις τάσεις την Πέμπτη, ενώ η πλειοψηφία των χρηστών καταδίκασε την στάση της αστυνομίας.

Λοιπόν, ένας τύπος αποκάλεσε έναν Γερμανό πολιτικό “πουλάκι” στο twitter. Χτες η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του στις 6 ρο πρωί για να κατασχέσει την συσκευή που χρησιμοποίηση για να το γράψει.

Ναι. Δεν κάνω πλάκα. Υπήρχαν δυο παιδιά που κοιμόντουσαν στο σπίτι όταν έφτασε η αστυνομία

#Pimmelgate

Στην γερμανία, μπορείς δημοσίως να καλέσεις σε δολοφονία μελών ενός κόμματος και οι αξιωματούχοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά αν τολμήσεις να αποκαλέσεις κάποιον “κουκούνα” στο Τwitter #Pimmelgate

Λατρεύω αυτόν τον κόσμο. Είναι καλύτερος από την τηλεόραση

Δεν βλέπω καμία διαφορά

«Σίγουρα, αυτού του είδους η κριτική έναντι των πολιτικών είναι αξιόποινη. Όμως μια κατ’ οίκον έφοδος είναι κάτι που ξεσηκώνει διαμαρτυρίες» δήλωσε η καθηγήτρια Ζανέτ Χόφμαν (Jeanette Hofmann), ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Χάμπολτ στο τμήμα “Κοινωνία και Διαδίκτυο”, και συμπλήρωσε «Πολλοί άνθρωποι είδαν αυτό που έγραψε αυτό το άτομο ως εντελώς ακίνδυνο. Αν το συγκρίνουμε μάλιστα με οτιδήποτε άλλο που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο όπως οι απειλές κατά της ζωής, ιδιαίτερα εναντίον μειονοτήτων και γυναικών. Αυτό είναι για γέλιο».

Η κυρία Χόφμαν τέλος, θεωρεί πως εξαιτίας της διάστασης που έχει πάρει το θέμα λόγω της εφόδου στο σπίτι του ZooStPauli, η υπόθεση είναι απίθανο να πάει στο δικαστήριο. Όσο για τον ZooStPauli, ελπίζουμε να είναι ακόμα υπερήφανος για τον αγώνα που έδωσε κατά του κακού πορτοκαλί αθρώπου που έγραφε κακές λέξεις στο Twitter.

via GIPHY

Η απάντηση στη χωματερή.