Νότιος Κορέα: Το ψήνει να απαγορεύσει την κατανάλωση κρέατος σκύλου

Ο Πρόεδρος υποστηρίζει πως "ήρθε η ώρα"

Να σταματήσουν να διατίθενται μεζέδες από κρέας σκύλου στις αγορές της Κορέας επιθυμεί ο Πρόεδρος της χώρας

📷 Unsplash/fatty corgi 

Αν και πολυφορεμένο κλισέ το “οι παραδόσεις είναι για να σπάνε” ταιριάζει γάντι στην επόμενη είδηση που μας έρχεται από την Νότιο Κορέα.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της “καλής” Κορέας, κύριου Μουν Τζε-ιν (Moon Jae-in), κατά την εβδομαδιαία συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κιμ Μπου-κιούμ (Kim Boo-kyum), ο κύριος Τζε-ιν ρώτησε τον κύριο Μπου-κιούμ “αν πιστεύει πως ήρθε η ώρα η Κορέα να σκεφτεί συνετά και να απαγορεύσει την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος”.

Ο Πρόεδρος Μουν Τζε-ιν, φίλος του καλύτερου φίλου του ανθρώπου

Ο ίδιος ο 68χρονος Πρόεδρος Μουν Τζε-ιν είναι γνωστός φιλόζωος καθώς έχει αρκετά σκυλάκια σαν κατοικίδια. Μάλιστα κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας υιοθέτησε ακόμη ένα σκυλάκι, τον “Τόρι” ο οποίος έγινε και ο πρώτος ζωντανός σκύλος που μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Σεούλ.

via GIPHY

Η κατανάλωση κρέατος προερχόμενου από σκύλους αλλά και γάτες είναι μια παράδοση αιώνων στην Κορέα, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια δείχνει να εγκαταλείπεται. Μάλιστα, εξαιρετική άνθηση γνωρίζει η βιομηχανία των ειδών κατοικίδιων ζώων ενώ όλο και περισσότεροι Κορεάτες προτιμούν να έχουν στο σπίτι τους ένα χαριτωμένο τετράποδο… εκτός ψυγείου.

Μετά την απαγόρευση βρώσης κρέατος σκύλου στην Κίνα, η Κορέα είναι από τις τελευταίες περιοχές στην οποία μπορεί ακόμα κανείς να φάει κανίς. Όμως τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση της δυτικής κουλτούρας στην χώρα, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ζώων και στην Κορέα αλλά και την απαγόρευση των… σκυλοκοψιδιών κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 που διεξήχθησαν στην Πιόνγκτσανγκ, η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος θεωρείται κάτι σαν ταμπού από την νέα γενιά και ίσως δεν είναι μακριά η ημέρα της επίσημου απαγόρευσης της.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ