ΗΠΑ: Φοιτητ@ διαμαρτύρεται γιατί οι τεχνικοί που εγκατέστησαν τα καλοριφέρ… ήταν όλοι στρεητ άντρες

O δρόμος προς την πρόοδο είναι κατηφορικός

Νεαρός άνδρας επεβίωσε της επιδρομής τεχνικού συνεργείου εγκατάστασης καλοριφέρ αποτελούμενο από άντρες που τους αρέσουν γυναίκες και μας διηγείται την τραυματική του εμπειρία

Το Κολλέγιο Όμπερλιν

Το Κολέγιο Όμπερλιν (Oberlin College) του Οχάϊο δεν έχει ούτε σημαίες της ΚΝΕ, δεν μυρίζει ούρα αναμεμειγμένα με χασίς σε ζωολογικό κήπο τις βραδινές ώρες αλλά ούτε έχει μουτζουρωμένους τοίχους με γκράφιτι της μιζέριας. Παρ’ όλα αυτά έχει τη φήμη ενός από τα πλέον αριστερόστροφα κάστρα του δικαιωματισμού στις ΗΠΑ, και αυτό σημαίνει κάτι. Το γεγονός δε πως η φοίτηση στο κολέγιο κοστίζει περί τα 80χιλιάδες δολάρια/έτος εξασφαλίζει πως μόνο ο αφρός των καλοαναθρεμένων παιδιών της γενιάς της σόγιας θα μπορεί να διαβεί το κατώφλι του.

Αν και το Κολλέγιο επιδιώκει να είναι “ένα ασφαλές καταφύγιο της ανεκτικότητας και της εμπεριεκτικότητας” για τους σπουδαστές του, ένας από τους φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του Κολλεγίου και λάτρης -κατά τα φαινόμενα του Χάρι Πότερ-, ο Πίτερ Φρέι-Γουάϊτζερ (Peter Fray-Witzer) την περασμένη Παρασκευή απέστειλε μια ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας στην εφημερίδα του Κολλεγίου διαμαρτυρόμενος για την… σύνθεση της ομάδας των τεχνικών που προέβησαν σε εργασίες στον φοιτητικό του κοιτώνα.

Ο κύριος Πίτερ Φρέι-Γουάϊτζερ

Συγκεκριμένα, με την πύρινη επιστολή του ο Πίτερ, ένας σοβαρός άνθρωπος, εγκαλεί τους διευθυντές της σχολής επειδή δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για την “εισβολή των ‘cisgender’ ανδρών στον χώρο του” και αναφέρει πως ένιωσε “ελαφρώς βιασμένος” και παράλληλα “λίγο τσαντισμένος” όταν οι ίδιοι ‘cisgender’ άνδρες, επέστρεψαν την επομένη ημέρα για να ελέγξουν τις μονώσεις.

Επειδή δεν είσαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε κάθε λέξη που τα νήπια του δικαιωματισμού εφευρίσκουν για να ακούγονται ψαγμένοι, με τον όρο ‘cisgender’ (σιστζέντερ) χαρακτηρίζουν εκείνους τους ανθρώπους που θεωρούν πως το σεξουαλικό τους φύλο συμπίπτει με το βιολογικό τους. Για κάποιο λόγο, οι νεομαρξιστές θεωρούν απαραίτητη τη χρήση του όρου για να διαχωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Ο φοιτητικός κοιτώνας Baldwin Cottage, στον οποίο διαμένει ο Πίτερ μαζί με άλλους 29 φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του Κολλεγίου, αποκαλείται “Κολεκτίβα γυναικών και τρανς ατόμων” ενώ περιγράφεται από το Κολλέγιο σαν “μια πολύ στενή κοινότητα που παρέχει στις γυναίκες και τα διεμφυλικά άτομα ένα ασφαλές καταφύγιο για συζήτηση, κοινωνικοποίηση και προσωπική ανάπτυξη”.

Αν είσαι άντρας που του αρέσουν οι γυναίκες ή γυναίκα που της αρέσουν οι άντρες αυτό είναι το περισσότερο που θα δεις από τον κοιτώνα Baldwin.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πίτερ με επιστολή που είχε αποστείλει στο διοικητικό συμβούλιο του Κολλεγίου είχε διαμαρτυρηθεί για την κακή (;) κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα καλοριφέρ του κτιρίου Baldwin. Στις 7 του Οκτώβρη, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Πίτερ, τ@ φοιτητ@ που έχουν φωλιάσει κατοικούν στον κοιτώνα έλαβαν ένα email με το οποίο ενημερώθηκαν πως την επομένη ημέρα, 8 του μήνα “συνεργείο τεχνικών μισθωμένο από το Κολλέγιο θα έμπαινε στα δωμάτια τους για να επισκευάσει τα καλοριφέρ”.

via GIPHY

“Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να παραμείνουν στα δωμάτια σας για κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες” ανέφερε το email που είχε σαν αποστολέα τον κύριο Τζος Μάτος (Josh Matos), τον τοπικό συντονιστή της επιτροπής “Πολυπολιτισμικών και διαφορετικών ταυτοτήτων κοινοτήτων” του Κολλεγίου, γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που μια τέτοια επιτροπή είναι απαραίτητη.

«Αναστατώθηκα διαβάζοντας την δεύτερη γραμμή, στην οποία αναφερόταν πως είχα λιγότερες από 24 ώρες να προετοιμαστώ για της άφιξη του τεχνικού συνεργείου και ανησύχησα ακόμη περισσότερο με την φράση ‘θα χρειαστεί να παραμείνουν στα δωμάτια σας για κάποιο χρόνο» δηλώνει ο επιζώσας Πίτερ στην επιστολή του, και συνεχίζει «Είμαι πολύ αντιδραστικός στο να μπαίνουν άνθρωποι στον προσωπικό μου χώρο. Αυτή μου η αντίδραση εντάθηκε από το γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί θα μου ήταν άγνωστοι και πολύ πιθανόν να είναι και cisgender άντρες».

O επιζώσας Πίτερ είναι γιος κάποιου

«Απαγορεύεται να μένουν cisgender άντρες στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου και πολλοί ένοικοι επιλέγουν να μην τους καλούν καν στο χώρο μας. Εξαγριώθηκα, φοβήθηκα και συγχίστηκα.» αναφέρει ο νεαρός.

Το δράμα όμως του Χάρι Πότερ των μιζεραίων, δεν τελείωσε εδώ. Ίσα ίσα θα έλεγε κάποιος, το δράμα του μόλις είχε αρχίσει.

«Περίμενα έντρομος την άφιξη των συνεργείων. Όταν ήρθαν και ξεκίνησαν τις εργασίες στην κυρίως αίθουσα μπόρεσα αμέσως να καταλάβω πως ήταν όλοι άντρες» είπε ο οξυδερκής νεολαίος και συνεχίζει την εξιστόρηση των δραματικών γεγονότων:

«Ήταν προφανές πως το Κολλέγιο δεν τους ενημέρωσε πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους πάνω ορόφους του κτιρίου Baldwin. Το να προσπαθήσω να προβλέψω το πότε θα φτάσουν στο δωμάτιο μου ήταν άσκοπο. Ήλπιζα πως ίσως θα ήμουν στην τάξη όταν έρχονταν στο δωμάτιο μου προκειμένου να μην βρεθώ στην θέση να βάλω αγνώστους στο δωμάτιο μου και εγώ να βρεθώ στο διάδρομο για να εργαστούν αυτοί.»

via GIPHY

Το δράμα κορυφώθηκε όταν το συνεργείο έφτασε έξω από την πόρτα του δωματίου του νεαρού και του χτύπησε την πόρτα, κάτι που ίσως του ξύπνησε αναμνήσεις από τον Μεγάλο Πόλεμο(;).

«Όταν ήρθε το αναπόφευκτο και επίμονο χτύπημα στην πόρτα μου, πάσχισα να φορέσω την μάσκα μου και φώναζα επανειλημμένα ‘Έρχομαι! Έρχομαι!’. Τέσσερις ή πέντε εργάτες έστεκαν απ’ έξω, συνοδευόμενοι από κάποιον που κρίνοντας από το καλοσιδερωμένο του μπλουζάκι Polo υπέθεσα πως ήταν αντιπρόσωπος του Κολλεγίου. Αλληλοκοιταχτήκαμε για λίγο μέχρι που παραμέρισα για να τους επιτρέψω να εισέλθουν. Ο εκπρόσωπος του Κολλεγίου με καθησύχασε με κάποιες τυπικότητες πως δεν θα καθυστερήσουν. Ήρεμα τον ρώτησα αν είναι εφικτό να μην έχω καλοριφέρ στο δωμάτιο μου αν και ήξερα την απάντηση πριν ρωτήσω.»

Ο Χαχάρι Πίτερ στη συνέχεια έφυγε για το μάθημα του και όταν επέστρεψε, σύμφωνα με την δραματική του αφήγηση, ο τύπος με το “καλοσιδερωμένο Polo” τον “προειδοποίησε” πως κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη βδομάδα, το συνεργείο θα επιστρέψει προκειμένου να ελέγξουν την μόνωση.

«Αν και άλλοι κοιτώνες του Κολλεγίου μας επηρεάστηκαν από αυτές τις εργασίες, οι εργασίες στον κοιτώνα Baldwin… ήταν οι χειρότερες…Υπάρχουν μυριάδες λόγοι για να θέλει κάποιος να μένει σε αυτόν τον κοιτώνα, αλλά πολλοί άνθρωποι, -ανάμεσα τους κι εγώ- επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ εξαιτίας του αυξημένου βαθμού ιδιωτικότητας και της αίσθησης ασφάλειας και προστασίας…Ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών επιλέγουν τον κοιτώνα Baldwin επειδή έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής επίθεσης ή κακοποίησης, έχουν υποφέρει από καταπάτηση της ιδιωτικότητας τους ή έχουν κάποιον άλλο λόγο να τρέμουν τους cisgender άντρες…» αναφέρει ο τρομοκρατημένος αλλά όχι και παγωμένος κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα φίλος μας, και κλείνοντας συμπληρώνει:

«Καταλαβαίνω, φυσικά, πως τέτοιου είδους εργασίες είναι εργασίες ρουτίνας και πως το Κολλέγιο οφείλει να φροντίζει τις εγκαταστάσεις του. Ποιος είμαι εγώ να σταθώ εμπόδιο. Αλλά γιατί δεν ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν το κτίριο ήταν άδειο; Γιατί δεν μας ενημέρωσαν ακριβώς πότε θα έρθουν οι εργάτες; Γιατί μας ενημέρωσαν μόλις μια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες; Έπρεπε να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέρα ώστε να μας κρατήσουν ασφαλείς, ειδικά εμάς που επιλέξαμε να ζούμε σε ένα ασφαλή χώρο».

Όμως μεγάλο τμήμα του Twitter δεν δείχνει να συγκινείται με το δράμα του Πίτερ του επιζήσαντα.

Έκτακτα νέα από το Κολλέγιο Όμπερλιν! Επετράπει σε άνδρες εργάτες η είσοδος στους κοιτώνες για να επισκευάσουν τα καλοριφέρ. «Είμαι πολύ αντιδραστικός στο να μπαίνουν άνθρωποι στον προσωπικό μου χώρο. Αυτή μου η αντίδραση εντάθηκε από το γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί θα μου ήταν άγνωστοι και πολύ πιθανόν να είναι και cisgender άντρες».

(Αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου στρέητ ανδρών στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου)

Είναι καν νόμιμο αυτό; Γνωρίζω πως ο διαχωρισμός ανδρικών και γυναικείων χώρων υπάρχει και είναι νομικώς εδραιωμένος σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά η εξαίρεση “cisgender” ανδρών την ίδια στιγμή που επιτρέπεται η είσοδος σε όσους ο αρθρογράφος υπονοεί πως είναι κάτι άλλο;

Μια απλή λύση για τους εργάτες: Μην εγκαθιστάτε καλοριφέρ στα δωμάτια φοιτητών που δεν σας θέλουν στο δωμάτιο τους. Δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Δεν ανήκει στους διαμένοντες το δωμάτιο. Δεν έχουν καν τα ίδια δικαιώματα με τους ενοικιαστές. Διαμένουν σε φοιτητικό χώρο και οι εργασίες συντήρησης και άλλες παρόμοιες είσοδοι στο χώρο τους είναι απαραίτητες για την συντήρηση του κτιρίου. Θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτές τις προσωρινές ενοχλήσεις. Όλοι τις βιώνουμε.

2 παρατηρήσεις. Είμαι εργολάβος, κατασκευαστής εδώ και 23 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ γυναίκα τεχνικό ψύξης θέρμανσης. Τα υλικά για τέτοιες εργασίες γίνονται παραγγελία. Πολύ πιθανό να ήθελαν να κάνουν τις εργασίες νωρίτερα και να ήρθαν τα υλικά τώρα. Δεν μπορείς να εμφανίσεις μαγικά τα καλοριφέρ.

Γιατί δεν μπορούν οι γυναίκες να επισκευάσουν μόνες τους τα καλοριφέρ τους;

Εννοείται πως καταδικάζουμε τέτοιου είδους πολύ λογικά και σημαντικά σχόλια, για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί προέρχονται από cisgender ανθρώπους.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ