Πατριαρχία: 34χρονος άντρας θυσιάζεται για να σώσει γυναίκα από πτώση ύψους 21 μέτρων

Σε zip line της Καλιφόρνια

Εργαζόμενος σε εναέρια τροχαλία έπεσε για να σώσει μια γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη σε ύψος 21 μέτρων

📷 Unsplash/Anita Denunzio

Μια συγκινητική ιστορία καθημερινού ηρωισμού και αυταπάρνησης εξελίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κοιλάδα Πάουμα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την θυσία του 34χρονου ήρωα Χοακίν Ρομέρο (Joaquin Romero) ο οποίος προτίμησε να πέσει στο κενό προκειμένου να μην σπάσει το σύρμα από στο οποίο κρέμονταν εγκλωβισμένοι τόσο ο ίδιος όσο και μια γυναίκα.

Ο Χοακίν Ρομέρο, ένας ήρωας

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας extreme sports La Jolla Zip Zoom Zipline, στον Ινδιάνικο Καταυλισμό που βρίσκεται στην Κοιλάδα Πάουμα της Καλιφόρνια. Μια γυναίκα που είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις προκειμένου να κάνει εναέρια τροχαλία (zip line), έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό πριν ακόμα ο τεχνικός και εκπαιδευτής Χοακίν Ρομέρο προλάβει να την δέσει με όλους τους γάντζους και τους ιμάντες που προβλέπονται.

Η γυναίκα χάνοντας την ισορροπία της, έπεσε στο κενό και όντας όμως δεμένη με έναν από τους ιμάντες με το σύρμα, άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα επί του σύρματος απομακρυνόμενη από την ασφάλεια της πλατφόρμας. Ο Ρομέρο πρόλαβε και άρπαξε έναν από τους ιμάντες που ήταν δεμένοι στην γυναίκα και την ακολούθησε επιχειρώντας να την οδηγήσει με ασφάλεια στην άλλη άκρη του σύρματος.

© Dailymail

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων, ο Ρομέρο υπολογίζοντας πως το σύρμα δεν θα αντέξει το βάρος και των δυο ανθρώπων και θα βρεθούν και οι δυο στο κενό, άφησε τον ιμάντα και έπεσε από ύψος 21 μέτρων.

Το νοσοκομείο Sharp Memorial

Τα σωστικά συνεργεία τον ανέσυραν βαρύτατα τραυματισμένο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Sharp Memorial σε κρίσιμη κατάσταση όπου και τελικά έχασε τη μάχη, δυο ημέρες μετά, την περασμένη Δευτέρα ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα δεν υπέστη ούτε γρατζουνιά.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ