Αθώος ο νεαρός Kyle Rittenhouse

Για όλες τις κατηγορίες

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε από τους ενόρκους ο Κάιλ Ρίτενχαους, ο ήρωας της Κενόσα

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε από την 12μελή επιτροπή των ενόρκων ο Κάιλ Ρίτενχαους (Kyle Rittenhouse), ο έφηβος που πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο άνδρες και τραυμάτισε τον τρίτο, που του επιτέθηκαν κατά την διάρκεια των λεηλασιών του Black Lives Matter στην Κενόσα του Γουϊσκόνσιν, τον Αύγουστο του 2020.

Το δικαστήριο εξέδωσε την αθωωτική ετυμηγορία την Παρασκευή το απόγευμα μετά από σχεδόν τέσσερις ημέρες διαβούλευσης, απαλλάσσοντας τον νεαρό κατηγορούμενο από δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο για απερίσκεπτη διακύβευση της ασφάλειας, κρίνοντας πως ο συμπαθής 18χρονος βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

Δεδομένου του γεγονότος πως το αδίστακτο πλέγμα εξουσίας που δρα και αναπτύσσεται γύρω από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, τον Πρόεδρο* Μπίντεν, τους βουλευτές του κόμματος, το Χόλυγουντ, τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ παγκοσμίως, τους ινφλουένσερ και τις τηλεπερσόνες, είχε εδώ και καιρό βγάλει ήδη την ετυμηγορία του για την υπόθεση, χωρίς να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας, χωρίς να εξετάσει τα στοιχεία και χωρίς να περιμένει τη δίκη, η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν πανηγυρική νίκη των υποστηρικτών της αυτοάμυνας, της οικογενειακής ασφαλείας, του νόμου και της τάξης απανταχού της Γης.

Η διαδικασία της δίκης που ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου ήταν βασανιστική για τα συστημικά μέσα που εδώ και αρκετούς μήνες περιέγραφαν τον νεαρό σαν έναν αιμοσταγή ρατσιστή δολοφόνο που ταξίδεψε μέχρι την Κενόσα του Γουϊσκόνσιν με σκοπό να σκοτώσει “ειρηνικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον του ρατσισμού”. Στη διάρκεια των εβδομάδων της ακροαματικής διαδικασίας τα ΜΜΕ έβλεπαν ένα ένα τα αφηγήματα τους να εξαϋλώνονται από την έκθεση των αποδεικτικών στοιχείων, την κοινή λογική αλλά ακόμα και από τις μαρτυρίες των ίδιων των μαρτύρων κατηγορίας.

Ο Κάιλ βρέθηκε απειλούμενος με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως επειδή πυροβόλησε θανάσιμα τον 36χρονο Τζόζεφ Ρόζενμπαουμ (Joseph Rosenbaum) και τον Άντονι Χιούμπερ (Anthony Huber) 26 ετών, και τον τραυματισμό του 28χρονου Γκάιγκε Γκρόσκριτς (Gage Grosskreutz) κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αναταραχών στην Κενόσα μετά τον πυροβολισμό ενός μαύρου κατοίκου, του Τζέικομπ Μπλέικ (Jacob Blake), από έναν λευκό αστυνομικό.

Οι συνήγοροί του Ρίτενχαους είπαν ότι ο 18χρονός ήρθε στην Κενόσα εκείνο το βράδυ για να προστατεύσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς και να παράσχει ιατρική βοήθεια σε άτομα που τραυματίστηκαν στην εξέγερση και έπεσε σε ενέδρα ακροαριστερών ταραχοποιών. Ενώ αναγκάστηκε να πυροβολήσει ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και αφού είχε δεχτεί κατ’ επανάληψη επίθεση.

Η εισαγγελία, από την άλλη πλευρά, προσπάθησε να αποδείξει ότι ο νεαρός είχε έρθει στις διαδηλώσεις οπλισμένος με ένα AR-15 για να επιδιώξει τη βία.

Υπό το βάρος των αποδείξεων, το δικαστήριο έκρινε ορθά τα επιχειρήματα της ομάδας υπεράσπισης του 18χρονου περί αυτοάμυνας και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Οι αντιδράσεις του ακροαριστερού κόσμου του δικαιωματισμού, είναι ενδεικτικές και ενίοτε, διασκεδαστικές:

Camera 2

Δημοσιογράφος: Έχετε κάποια αντίδραση στην απόφαση για τον Κάιλ Ρίτενχαουζ;
Μπίντεν: “Μόλις την άκουσα. Δεν παρακολούθησα την δίκη”
Δ: Συνεχίζετε να τον εξισώνετε με την λευκή ανωτερότητα;
Μπίντεν:”Στηρίζω την απόφαση των ενόρκων. Το σύστημα του ορκωτού δικαστηρίου λειτουργεί και θα πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του”

Την απόφαση καταδίκασε για κάποιο λόγο η οργάνωση Black Lives Matter, αποδίδοντας την στην διαιώνιση της Λευκής Ανωτερότητας και του συστημικού ρατσισμού, παρά το γεγονός πως τόσο οι δυο άτυχοι που βρήκαν τον θάνατο όσο και ο τραυματίας, είναι λευκοί:

Ο Κάιλ Ρίτενχαουζ βρέθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες. Έτσι συνωμοτούν τα συστήματα για να υποθάλψουν την Λευκή Ανωτερότητα.

via GIPHY

A, μιας και τον αναφέραμε, δηλώσεις σχετικά με την αθωωτική απόφαση έκανε και ο Χρυσαφένιος Αυτοκράτορας himself:

“Θεωρώ πως ήταν μια καταπληκτική απόφαση…ειλικρινά, η υπόθεση δεν έπρεπε να φτάσει ποτέ στα δικαστήρια. Ήταν εισαγγελική υπέρβαση, κατά τη γνώμη μου. Χαίρομαι πολύ που τελείωσε έτσι.”

[democracy id=”16″]

Η απάντηση στη χωματερή.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ