Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή

Κόντρα σε όλα μα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Φανταστείτε να είσαστε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, επειδή υπερασπιστήκατε την ζωή σας απέναντι σε ένα όχλο αναρχικών που σας κυνήγησε λυσσαλέα για να σας εξοντώσει, και να περιμένετε τα λόγια του Δικαστή, όπου στις επόμενες λέξεις του, θα καθόριζε αν θα επιστρέψετε στο σπίτι σας αθώος να συνεχίσετε την ζωή σας, ή θα πεθάνετε στην ηλεκτρική καρέκλα σε περίπτωση που οι ένορκοι αποφάσισαν ότι είστε ένοχος. Πόσο ένταση θα είχε αυτή η στιγμή, σωστά;

Σε αυτή την θέση βρέθηκε ο 18χρονος πατριώτης Κάιλ Ρίτενχαουζ, όπου έπαιρνε μέρος η πιο φορτισμένη δίκη της Αμερικής στην τελευταία δεκαετία. Όλα μα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ τον είχαν καταδικάσει πριν, αποκαλώντας τον στυγνό δολοφόνο και φασίστα, αφού τόλμησε να πάρει μέρος σε αντισυγκέντρωση πατριωτών απέναντι στο άκρως ρατσιστικό και τρομοκρατικό κίνημα του Black Lives Matter.

Οι συγκεκριμένοι πατριώτες, προστάτευαν την περιουσία και τα μαγαζιά αθώων συμπολιτών τους, από βίαιο λιντσάρισμα και κλοπές που εφάρμοζε ο ακροαριστερός όχλος. Τα κοινωνικά δίκτυα είχαν απαγορεύσει οποιαδήποτε εκφορά θέσης υπέρ του πατριώτη νεαρού, ενώ όποιος τολμούσε να βοηθήσει οικονομικά την εκστρατεία υπεράσπισής του, απολυόταν από την εργασία του και διαπομπευόταν.

Σε αυτό το άκρως τρομοκρατικό κλίμα, η δικαιοσύνη ήταν τυφλή και θριάμβευσε: η ετυμηγορία ήταν αθωωτική για τον νεαρό, και ο ίδιος ξέσπασε σε αναφιλητά από την ένταση αγκαλιάζοντας τον δικηγόρο του σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε ανακοίνωση του μετά, εξέφρασε έμμεσα την δυσαρέσκειά του για την απόφαση, επειδή και ο ίδιος ήθελε να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών ο Ρίτενχαουζ […]

Στον αντίποδα αυτής της ιστορικής απόφασης, έκανα ένα παραλληλισμό με την χώρα μας, όπου δυστυχώς η Δικαιοσύνη έχει στοχευμένη όραση προς τα αριστερά, και επηρεάζεται πλήρως από τα ορθοπολιτικά κελεύσματα της ελίτ. Ουκ ολίγες φορές έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια εντελώς αντιθεσμικές κυβερνητικές παρεμβάσεις προς δικαστές που προσπαθούν να κάνουν το έργο τους. Σε αντίστοιχες δίκες που κάποιος συμπολίτης μας υπερασπίστηκε την ζωή του, η ετυμηγορία συνήθως ήταν καταδικαστική, ιδίως αν το θύμα ανήκε σε «ευαίσθητες μειονότητες».

Ως επίλογο να γράψω ότι παρόλο που ο Ρίτενχάουζ αθωώθηκε, το κυνήγι που έχει υποστεί είναι γιγαντιαίας κλίμακας, και σίγουρα στιγμάτισε τον νεαρό για όλη του την ζωή, όπου θα ανησυχεί διαρκώς για ακραίες εκδικητικές πράξεις απέναντί του. Του εύχομαι να βρει σύντομα ισορροπία.

Περισσότερα απο

Απόστολος Κρητικόπουλος

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ