Nicolas Cage: Με δυο κουβέντες δίκασε τον Alec Baldwin

"Τα όπλα δεν σκοτώνουν, οι άσχετοι ηθοποιοί σκοτώνουν"

Τα αυτονόητα για την υπόθεση του Alec Baldwin είπε ο Nicolas Cage

Όπως ίσως θα θυμόσαστε, ο καλλιτεχνικός -και όχι μόνο- κόσμος είχε συγκλονιστεί τον περασμένο Οκτώβρη στο άκουσμα της είδησης πως ο διάσημος ηθοποιός και μαχητικός αντιτραμπικός Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) τραυμάτισε θανάσιμα την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς (Halyna Hutchins) κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν “Rust” με ένα όπλο που χρησιμοποιούνταν ως σκηνικό.

Σε μια ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ ηθοποιών που διοργάνωσε το Ηollywood Reporter, ο δημοφιλής ηθοποιός και memelord Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage) αναφέρθηκε εμμέσως στο περιστατικό μιλώντας για το αν πρέπει ή όχι να απαγορευτούν τα όπλα κατά την διάρκεια γυρισμάτων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά πιστεύω, και δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο, πως στον κόσμο δεν αρέσει η τίτλος “αστέρας του κινηματογράφου”. Θέλουμε να είμαστε ταπεινοί ηθοποιοί. Αλλά ένας αστέρας του κινηματογράφου είναι κάτι το διαφορετικό γιατί πρέπει να ξέρεις να ιππεύεις. Πρέπει να ξέρεις να παλεύεις, θα αναγκαστείς να γυρίσεις σκηνές μάχης. Θα πρέπει να γνωρίζεις να οδηγείς μηχανή. Θα πρέπει να γνωρίζεις να οδηγείς αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, να οδηγείς γρήγορα αμάξια και πως να χρησιμοποιείς ένα όπλο. Πρέπει να γνωρίζεις. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο από τη ζωή σου για να τα γνωρίζεις αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι μέρος της δουλειάς μας.» αναφέρει στο βίντεο ο κύριος Κέιτζ και συνεχίζει: «Ο κασκαντέρ και ο αστέρας του κινηματογράφου είναι δυο δουλείες που συνυπάρχουν. Κάθε κασκαντέρ οφείλει να είναι αστέρας του κινηματογράφου και κάθε αστέρας του κινηματογράφου οφείλει να είναι κασκαντέρ. Είναι απαραίτητο αυτό και αυτά έχω μόνο να πω για το θέμα».

Έσφαξε με το γάντι ο κύριος Κέιτζ που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να μην έχει μέχρι στιγμής συνεργαστεί με τον κύριο Μπάλντουιν ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται κιόλας να συνεργαστούν ποτέ καθώς δεν αποκλείεται ο κύριος Κέιτζ να μην θέλει να ρισκάρει την ζωή του βρισκόμενος στην ίδια παραγωγή με έναν ανεκπαίδευτο ηθοποιό σαν τον κύριο Μπάλντουιν.

Σχετικά με το γουέστερν “Rust” πάντως, αυτό φαίνεται να ακυρώνεται. Ο ίδιος ο Μπάλντουιν σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανακοίνωσε την οριστική διακοπή των γυρισμάτων, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε θα είναι έτοιμος να εργαστεί σε ένα πλατώ όπου θα υπάρχουν όπλα.