Όποιος συμμετέχει σε “καταστροφικές συζητήσεις” στο Xbox πρέπει να τιμωρείται σε όλες τις πλατφόρμες, σύμφωνα με το αφεντικό του Xbox
Μια εξαιρετικά προοδευτική και συμπεριληπτική ιδέα που έχει σαν στόχο της την ελευθερία του λόγου τριγυρνά τον τελευταίο καιρό στο μυαλό του αφεντικού του Xbox, κύριου Φιλ Σπένσερ (Phil Spencer).
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στους New York Times, o 54χρονος αντιπρόεδρος του τομέα Gaming της Microsoft και επικεφαλής της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών της εταιρείας Xbox, επιθυμεί την δια-πλατφορμική τιμωρία εκείνων που παραβιάζουν τους κανονισμούς της κοινότητας, ένας όμορφος τρόπος να λέμε “όσους λένε κακές λέξεις”.
Εννοείται πως η φράση “κακές λέξεις” πλέον στην εποχή της αέναης θυματοποίησης σηκώνει πολύ κουβέντα καθώς έχει φτάσει να συμπεριλαμβάνει από την διατύπωση πως τα φύλα είναι δύο μέχρι “αλόγιστη χρήση emojis”.
Ο κύριος Σπένσερ στην συνέντευξη του δήλωσε πως επιθυμεί την δημιουργία μιας δια-πλατφορμικής κοινής “μαύρης λίστας” στην οποία όταν κάποιος παίκτης λόγω “κακής συμπεριφοράς” μπαίνει θα τιμωρείται σε όλες τις πλατφόρμες. Αν για παράδειγμα κάποιος ακραίος διαδικτυακός τρομοκράτης κριθεί ένοχος πως κατά την διάρκεια ενός online παιχνιδιού Halo από το Xbox του αμφισβήτησε το φύλο ενός συμπαίκτη του και τιμωρήθηκε σε απενεργοποίηση του λογαριασμού του για 30 ημέρες, θα χάσει αυτομάτως την πρόσβαση στον λογαριασμό που διαθέτει ΚΑΙ στο Steam ΚΑΙ στο Playstation Network.
«Κάτι που θα ήθελα πολύ να κάναμε -και αυτό είναι δύσκολο να το πετύχουμε σαν βιομηχανία- είναι πως όταν κάποιος τιμωρείται με αποκλεισμό σε κάποιο από τα δίκτυα μας, να υπάρχει τρόπος να τιμωρείται σε όλα τα υπόλοιπα δίκτυα.» δήλωσε ο κύριος Σπένσερ, ένας φίλος της ελευθερίας.
Ο κύριος Xbox μάλιστα υπαινίχθηκε την δημιουργία ενός συστήματος κατάρτισης μιας “λίστας ανεπιθύμητων” την οποία θα συμπληρώνει και θα εμπλουτίζει ο κάθε παίκτης και την οποία θα μπορεί να μεταφέρει και να εφαρμόζει σε κάθε δίκτυο που παίζει, δίνοντας έτσι στους χρήστες απόλυτο έλεγχο για το ποιους αντιπάλους τους δεν πρόκειται ποτέ και πουθενά να “συναντήσουν” στα ψηφιακά πεδία μάχης.
«Θα ήθελα να μπορείς να μεταφέρεις την λίστα με τους ανεπιθύμητους στα άλλα δίκτυα που παίζεις. Έτσι ώστε να ξέρεις πως με αυτούς τους χρήστες επιλέγεις να μην παίξεις ποτέ. Γιατί δεν έχει νόημα να φτιάχνεις μια ξεχωριστή λίστα για κάθε πλατφόρμα στην οποία παίζεις.»
Στην συνέχεια της συνέντευξης του ο κύριος Σπένσερ αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο εγκαθιστά η Microsoft στα δίκτυα της προκειμένου να “επιβλέπει το συναίσθημα -όπως ανέφερε- της συζήτησης προκειμένου να ανιχνεύεται γρήγορα πότε μια κοινωνική επαφή φτάνει σε καταστροφικό σημείο”.
- Ελβετία: Αντιδράσεις για τον “εικονικό Ιησού” που κουβεντιάζει με πιστούς σε εκκλησία της Λουκέρνης [BINTEO]
- Γνωστός σεναριογράφος της DC σκέφτεται να αποσυρθεί λόγω της επανεκλογής του Τραμπ
- Ο Guardian προσφέρει στο προσωπικό του ψυχοθεραπεία μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ
Αν και για να φτάσουμε σε δια-πλατφορμικούς αποκλεισμούς θα πρέπει όλα τα ιερά τέρατα του χώρου (Microsoft, Sony, Nintendo, Steam και άλλοι) να συμφωνήσουν, και κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα, παρ’ όλα αυτά και όπως πάει η κατάσταση θεωρείται θέμα χρόνου η συμπεριφορά ενός χρήστη σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα να έχει αντίκτυπο και σε άλλες.