“Kομβόι της Ελευθερίας”: Η αστυνομία κατάσχεσε την νύχτα τα καύσιμα των διαμαρτυρόμενων φορτηγατζήδων [ΒΙΝΤΕΟ]

Έγιναν συλλήψεις

Με τακτικές “κατσαπλιά” προσπαθεί να λύσει την πολιορκία της Οτάβα ο Τζάστιν Τριντό

Σε πονοκέφαλο επικών διαστάσεων έχει εξελιχθεί το “Κομβόι της Ελευθερίας” για τον Τζάστιν Τριντό (Justin Trudeau) ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα σε άγνωστη τοποθεσία καθώς έτυχε να νοσεί από τον κινεζοϊό.

Μετά την ξεδιάντροπη κλοπή των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί για την υποστήριξη των διαδηλωτών κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και τον αποκλεισμό των δρόμων για να εμποδιστεί η αποστολή προμηθειών, η Κυβέρνηση του Καναδά διέταξε την τοπική αστυνομία να κάνει έφοδο στον πρόχειρο καταυλισμό των διαδηλωτών και να κατασχέσει τα καύσιμα τους, ελπίζοντας έτσι να τους πιέσει να αποχωρήσουν μην αντέχοντας το δριμύ ψύχος.

Με το χαμόγελο στα χείλη παρά το δριμύ ψύχος είναι οι Καναδοί ακτιβιστές

Εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις μεταδίδουν τις εικόνες της της αστυνομικής εφόδου στην οποία συμμετείχαν δεκάδες οχήματα της αστυνομίας, ασθενοφόρα αλλά και βυτιοφόρα.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους και αναφέρουν μάλιστα πως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί σε προσωπικές τους συνομιλίες έδειχναν να μην απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις εντολές που εκτελούσαν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, έγιναν δύο συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν και κάποια οχήματα.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία της Οτάβα εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας πως όποιος επιχειρήσει να φέρει καύσιμα ή προμήθειες στους διαδηλωτές θα συλληφθεί και θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στην προσπάθεια της η Κυβέρνηση να πιέσει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, τους έχει ήδη κόψει σωρεία κλήσεων για οδικές παραβιάσεις. Ανάμεσα τους “υπερβολικό και άσκοπο κορνάρισμα, οδήγηση στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας, αντικανονικό παρκάρισμα, ελλαττωματική εξάτμιση” και άλλα…

Οι διαδηλωτές παρ’ όλ’ αυτά αυτά δεν δείχνουν καμία διάθεση κόπωσης και διατείνονται πως “το κορνάρισμα θα συνεχιστεί μέχρι η ελευθερίες να βελτιωθούν”, ενώ σύντομα αναμένονται να τους ενισχύσουν ομάδες δικυκλιστών.

Η απάντηση στη χωματερή.