Σκωτία: Άλλαξε το σκηνικό της αίθουσας Τύπου γιατί “έμοιαζε με την σημαία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού”

Ένα νέο σύμβολο μίσους γεννήθηκε;

Το σκηνικό της αίθουσας Τύπου της Κυβέρνησης της Σκωτίας άλλαξε γιατί έφερνε της σημαίας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας

Μέχρι πρόσφατα…

Μπορεί πολλοί σοβαροί γεωπολιτικοί αναλυτές να υποστηρίζουν πως ο πλανήτης οδεύει ταχύτατα προς έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο, η πολιτική σκηνή της Δύσεως όμως δείχνει να καταλαμβάνεται από ασόβαρους πολιτικούς νάνους.

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της κυρίας Νίκολα Στέρτζιον (Nicola Sturgeon), της Πρώτης Υπουργού της Σκωτίας, η οποία έδωσε διαταγή να αλλάξουν τα σκηνικά της αίθουσας Τύπου επειδή έμοιαζαν με την σημαία του Ρώσικου Πολεμικού Ναυτικού.

Η σοβαρή αυτή κυρία, εδώ και δυο χρόνια, συνήθιζε να κάνει δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κινεζοϊού έχοντας στο σκηνικό πίσω της μια παραλλαγή του λογοτύπου της Κυβέρνησης της Σκωτίας. Πρόκειται για την σημαία του Αγίου Ανδρέα γνωστή και σαν ‘Saltire’, με αντεστραμμένα τα χρώματα.

Στην πρόσφατη εμφάνιση της, η σημαία απουσίαζε και αυτό έδωσε τροφή για φήμες που ήθελαν την αλλαγή να έγινε επειδή το σήμα “έφερνε” στη σημαία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η σημαία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας είναι δεύτερη στη σειρά

Τις φήμες επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ένας εκπρόσωπος τύπου της Κυβερνήσεως ο οποίος επιβεβαίωσε στους Times πως η σημαία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας είναι πλέον ένα σύμβολο μίσους.

«Η λευκή έκδοση της Saltire, που αποτελούσε λογότυπο της Κυβέρνησης είναι ακόμα στα επίσημα σήματα μας, αλλά με την παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία η Κυβέρνηση της Σκωτίας δεν θα την χρησιμοποιεί στις δημόσιες ανακοινώσεις της.»

Την απόφαση της κυρίας Στέρτζιον χαιρέτησε και η αντιπολίτευση:

«Ήταν σωστή απόφαση. Στο παραπέντε γλίτωσαν να βρεθούμε στην θέση να έχουμε τη Ρώσικη σημαία του Ναυτικού στο φόντο των κυβερνητικών μας ανακοινώσεων.» δήλωσε ένας εκπρόσωπος των Συντηρητικών της Σκωτίας στους Times, και κατέληξε:

«Το να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το σήμα μετά τις φρικτές πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν θα ήταν εντελώς απαράδεκτο, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι που δεν θα ξαναδεί το φως της ημέρας».

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ