Oscars 2022: Ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock σε ζωντανή σύνδεση επειδή αστειεύτηκε για την σύζυγό του [ΒΙΝΤΕΟ]

O ρόλος της καριέρας του ή αληθινό ξέσπασμα;

Ο Will Smith υποτίθεται πως χαστούκισε τον Chris Rock στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό

Ένα μέτριο αστειάκι για το κούρεμα της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ (Jada Pinkett Smith), πιστής συζύγου του Γουίλ Σμιθ (Will Smith) που θέλησε να κάνει ο παρουσιαστής της φετινής τελετής απονομής βραβείων Οσκαρ Κρις Ροκ (Chris Rock), θα μείνει στην ιστορία του θεσμού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής, ο Κρις Ροκ απευθυνόμενος στην κυρία Σμιθ είπε πως «ανυπομονεί να την δεi στο σίκουελ της ταινίας ‘G.I.Jane’». Πρόκειται για την ταινία του 1997 που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο “Η Επίλεκτη” και η οποία αφηγείται τις περιπέτειες μιας γυναίκας που υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Στην ταινία πρωταγωνιστούσε η Ντέμι Μουρ (Demi Moore) και αν και σαν ταινία ήταν -όπως και το αστείο του Ροκ- μέτρια, είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού η ριζοσπαστική -για την εποχή- εμφάνιση της κυρίας Μουρ σε αυτήν, μιας και είχε ξουρίσει το μαλλί της γουλί, προκειμένου να ενσαρκώσει την κομάντισσα.

Το αστείο του κυρίου Ροκ, προφανώς αφορούσε την κουπ της κυρίας Σμιθ η οποία προσομοίαζε εκείνη της Ντέμι Μουρ στην “Επίλεκτη”, μιας και εκείνη ήτο εξίσου ξουρισμένη γουλί. Αυτό που κάνει το αστείο στην συγκεκριμένη περίπτωση ατυχές είναι πως ο λόγος που η κυρία Σμιθ ξούρισε το μαλλί της δεν είναι γιατί ψηφίζει ΟΑΚΚΕ (αν και πολύ πιθανό) αλλά γιατί πάσχει από αλωπεκίαση.

Στο άκουσμα του αστείου, ο σύζυγος και υποψήφιος για Βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου, Γουίλ Σμιθ, ηγέρθη εκ της θέσεως του και με ταχείς βηματισμούς πλησίασε τον αστειάτορα παρουσιαστή όπου και σε ζωντανή παγκόσμια σύνδεση τον κασιδιάρησε.

Και ενώ ο κύριος Ροκ, στάθηκε βράχος, ο κύριος Σμιθ επέστρεψε στην θέση του όπου φαίνεται να φωνάζει στον κύριο Ροκ να μην “πιάνει την γυναίκα του στο γ@μώστομα” του. Και λέμε φαίνεται γιατί ο σκηνοθέτης της βραδιάς επέλεξε -σαν έτοιμος από καιρό- να κλείσει τον ήχο (αλλά όχι την εικόνα) του περιστατικού.

Οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων ηθοποιών είναι χαρακτηριστικές

Ενώ κάποιος έχει καταγράψει τους ηθοποιούς Ντένζελ Ουάσινγκτον (Denzel Washington) και Τάιλερ Πέρι (Tyler Perry) να επιχειρούν να ηρεμήσουν τον κύριο Σμιθ, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος.

Ε, εννοείται πως οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων θα έκαναν το περιστατικό viral trend παγκοσμίως

Λίγη ώρα μετά, ο κύριος Σμιθ θα κέρδιζε το Βραβείο και στον λόγο που έβγαλε και για κάποιο λόγο περιγράφεται στα συστημικά ΜΜΕ σαν “η συγκινητική συγγνώμη του Γουίλ Σμιθ”, ευχαρίστησε τους συμπρωταγωνιστές του στην ταινία “King Richard” αλλά και τον Ντένζελ Ουάσινγκτον που τον ηρέμησε.

To παρασκήνιο

To μακρινό 2016, το ζεύγος Σμιθ πρωτοστάτησε στο κάλεσμα σε μποϊκοτάζ του θεσμού των Όσκαρ τους μαύρους συναδέλφους τους επειδή δεν ήταν υποψήφιοι για βραβείο αρκετοί μαύροι ηθοποιοί. Παρουσιαστής και τότε ήταν ο Κρις Ρόκ -ένας άνθρωπος που κάποιος έντιμος παρατηρητής θα μπορούσε να διακρίνει πως είναι μαύρος- ο οποίος θέλοντας να στηλιτεύσει την στάση των συναδέλφων του, είχε τότε πει:

«Τι συνέβη φέτος; Ο κόσμος τρελάθηκε! Ο Σπάικ Λι τρελάθηκε, η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ τρελάθηκε, ο Γουίλ Σμιθ τρελάθηκε, όλοι τρελαίνονται!… Η Τζάντα είπε ότι δεν θα έρθει, διαμαρτυρόμενη. Δεν είναι σε τηλεοπτική εκπομπή; Η Τζάντα να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ; Είναι σαν να μποϊκοτάρω εγλω τα εσώρουχα της Ριάνα! Δεν με κάλεσαν! Όμως, καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι είσαι νευριασμένη. Είναι νευριασμένη γιατί ο άνθρωπός της, ο Will δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion. Το καταλαβαίνω. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ, ενώ ήταν τόσο καλός, δεν προτάθηκε. Επίσης δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ πήρε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Wild Wild West».

Αυτός είναι ίσως ο ένας λόγος για την αντίδραση του κυρίου Σμίθ, όμως ίσως υπάρχει και κάποιος άλλος. Όπως σας είχαμε από τότε ενημερώσει, τον Ιούλιο του 2020, ένας αοιδός ονόματι Όγκοστ Αλσίνα (August Alsina) είχε ισχυριστεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως διατηρούσε για χρόνια ερωτική σχέση με την κυρία Σμιθ… “με τις ευχές” του κυρίου Σμιθ.

via GIPHY

Αυτές οι δηλώσεις τότε, αν και είχαν επισήμως διαψευσθεί, έχουν κάνει τον Γουίλ Σμιθ αντικείμενο χλευασμού από τους μάγους των memes που τον θεωρούν κάτι σαν διαδικτυακό avatar του homoglobo κερατά με μηδενική αυτοεκτίμηση, ενώ την κυρία Σμιθ σαν μια εκμεταλλεύτρια πολυερωτική μέγαιρα.

Η αλήθεια είναι πως κάτι περίεργο συμβαίνει με το συγκεκριμένο χαστούκι και αν κάποιος θα μπορούσε αν σκηνοθετήσει ένα περιστατικό σε ζωντανή σύνδεση για ίδιον όφελος, αυτός ο κάποιος είναι το ιερατείο του Χόλυγουντ. Μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν έχει υπάρξει ένας βιτριολικός Ρίκι Τζερβέϊς (Ricky Gervais) που έκανε κεμπάπ κάποιες από τις ιερότερες αγελάδες της βιομηχανίας του θεάματος -σε ζωντανή σύνδεση- και κατάφερε να βγει αλώβητος.

via GIPHY

Δεδομένου αυτών των στοιχείων αλλά και της περσινής επικής αποτυχίας στην τηλεθέαση της τελετής, δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν το όλο χαστούκι είναι ένα στημένο περιστατικό. Έτσι κι ‘αλλιώς, ποιος εξοργισμένος σύζυγος χαστουκίζει; Και ποιος βλέποντας κάποιον να κινείται εναντίον του με γοργά βήματα σε ένα περιβάλλον που δεν προβλέπεται καν να σηκωθεί από την καρέκλα του, προτείνει το μάγουλο του για να χαστουκιστεί;

[democracy id=”22″]

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ