Σκάνδαλο: Το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης έδειξε σε βίντεο του την Κύπρο ακρωτηριασμένη [ΒΙΝΤΕΟ]

Και το κατέβασε μετά τις αντιδράσεις

Προκλητικό βίντεο της Βρετανικής Κυβέρνησης απεικονίζει την Κύπρο μας ακρωτηριασμένη και πέφτει μετά το κράξιμο

Το επίμαχο καρέ

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τον εορτασμό της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, το Λονδίνο με μια ύποπτη ενέργεια του που μόνο γκάφα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, δυναμιτίζει το κλίμα.

Συγκεκριμένα, στο διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονταν οι σημαίες των χωρών που καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εντός των περιγραμμάτων των εδαφών τους. Όταν έρχεται η σειρά της Κύπρου, εκείνη απεικονίζεται χωρίς τις κατεχόμενες περιοχές αλλά και τις δύο περιοχές των Βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, η οποία μάλιστα αναφέρει πως το στραβοπάτημα των Άγγλων, έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από τα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικά ο Φιλελεύθερος αναφέρει πως η Τούρκοι “έσπευσαν να εκφράσουν ικανοποίηση γιατί θεωρούν πως είναι ‘η πρώτη φορά που ένας επίσημος φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου απεικόνισε την Κύπρο ως διχασμένη και αποδέχτηκε την πραγματικότητα'”.

Μετά τις έντονες και άμεσες αντιδράσεις τόσο στον Κυπριακό τύπο όσο και στο Twitter, οι Βρετανοί προχώρησαν σε αφαίρεση του επίμαχου βίντεο και άμεση αντικατάσταση του με ένα σωστό.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ