Γιατί τόσοι θάνατοι στην Ιταλία;

Γιατί οι θάνατοι συνεχίζονται ακόμα και μετά τη λήψη των αυστηρών μέτρων περιορισμού;

Disclaimer: Στο παρόν άρθρο δεν αναφερόμαστε στους ιατρικούς λόγους εξάπλωσης του ιού. Αυτό το κομμάτι το αφήνουμε στους ειδικούς.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα ράλι κρουσμάτων και θανάτων λόγω κορωνοϊού στη γειτονική μας Ιταλία, ξεπερνώντας (τουλάχιστον στα επίσημα στοιχεία) και την πολυπληθέστερη Κίνα.

Γιατί όμως συμβαίνει, ακόμα και μετά τη λήψη των αυστηρών μέτρων περιορισμού;

Μπροστά σε μια πανδημία, όπως αυτή που ζούμε στις μέρες μας, όλοι βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, απέναντι σε έναν ιό με άγνωστα χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα υψηλή μεταδοτικότητα.

Η Ιταλία, αν και καθυστερημένα, προέβη σε σκληρά μέτρα περιορισμού και καραντίνας, για να περιορίσει τη διασπορά του ιού, αλλά τα κρούσματα συνέχισαν να αυξάνονται σχεδόν εκθετικά…

https://epidemic-stats.com/coronavirus/italy

Την τελευταία δεκαετία, στην Ιταλία έκλεισαν περίπου 175 νοσοκομεία κυρίως στην περιφέρεια, καθιστώντας τις περιφέρειες ανίκανες να αντιμετωπίσουν το κύμα ασθενών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Περίπου 70.000 κλίνες και 6.000 άτομα ιατρικού προσωπικού σταμάτησαν να είναι στην υπηρεσία του ιταλικού κοινού. Αυτές οι κινήσεις ήταν αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού για τον τομέα της Υγείας.

Παράλληλα, άνοιξαν 9.282 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας “μεταναστών”, φιλοξενώντας χιλιάδες επενδυτές μέσα σε αυτά τα χρόνια (με μέγιστο αριθμό να φτάνει και τις 200.000 ταυτόχρονης φιλοξενίας την ίδια χρονική στιγμή) ανά την Ιταλική περιφέρεια. Αν και ο αριθμός των κέντρων μειώθηκε λίγο, λόγω των εξελίξεων, το φαινόμενο αυτό παραμένει ένα μεγάλο πλήγμα για την ιταλική οικονομία και υγεία, καθώς εκτός των δαπανών φιλοξενίας, οι επενδυτές φαίνεται να κινούνται αγνοώντας οποιαδήποτε εντολή για περιορισμό μετακινήσεων, αποτελώντας ταυτόχρονο κίνδυνο μετάδοσης του περίφημου ιού.

Πηγή

Πηγή

Πηγή

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ