ΗΠΑ: Tιμωρία καλείται να γράψει ο οδηγός που άφησε “ροδιές” σε βαμμένη ουρανιοτοξί διάβαση [ΒΙΝΤΕΟ]

Εντυπωσιακά εμπεριεκτική και συμπεριληπτική δικαστική απόφαση

Ενάμησο μήνα διορία έχει στη διάθεση του για να γράψει την τιμωρία του ο οδηγός που άφησε ροδιές στην διάβαση της υπερηφάνειας

Σε μια εξαιρετικά αστεία απόφαση ακόμη και για τα δεδομένα της εποχής, κατέληξε το αστικό δικαστήριο στην περίπτωση του 20χρονου Αλεξάντερ Τζέριχ (Alexander Jerich) ο οποίος στις 14 Ιουνίου του 2021 καταγράφηκε σε βίντεο να “βανδαλίζει” το οδογράφημα -ή “mural” όπως το αναφέρουν– της επικαιροποιημένης σημαίας όλου του φάσματος της θρησκείας της υπερηφάνειας.

Μια διάβαση ενός κεντρικού δρόμου της Νοτίου Φλόριντα είχε βαφτεί στα χρώματα της ανεχτικότητας δυο ημέρες πριν και αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ και τους καθοδηγητές της κοινής γνώμης σαν κάποιο αριστούργημα της τέχνης. Έτσι, η πράξη του 20χρονου Τζέριχ να αφήσει “ροδιές” επάνω του χαρακτηρίστηκε “βανδαλισμός”, παρότι οι διαβάσεις είναι… για να διαβαίνουν αυτοκίνητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο 19χρονος -τότε- βρέθηκε κατηγορούμενος για φθορά δημόσιας περιουσίας σε βαθμό κακουργήματος καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκάλεσε “φθορά πολλών χιλιάδων δολαρίων” και για επικίνδυνη οδήγηση.

“φθορά πολλών χιλιάδων δολαρίων”
Greg Lovett / PALM BEACH POST via Reuters

Ο αξιότιμος δικαστής κύριος Σκοτ Σασκάουερ (Scott Suskauer) διέκοψε την δίκη του και του έδωσε διορία μέχρι και την 8η του ερχόμενου Ιουνίου για να συγγράψει μια τιμωρία-έκθεση για τα δραματικά γεγονότα της ισλαμικής τρομοκρατίας στο κλαμπ Pulse τα οποία για κάποιο λόγο οι επηρεαστές της κοινής γνώμης επιμένουν να καταγράφουν σαν τρομοκρατία κατά της ΤΚΙΑΛΟ κοινότητας, σε αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα.

Σημαντική για την ενοχή του 20χρονου κρίθηκε η κατάθεση ενός σοβαρού ενήλικα, του Ραντ Χοκ (Rand Hoch), του προέδρου του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κομητείας του Παλμ Μπιτς (Palm Beach County) o οποίος μη-αστειευόμενος είπε:

«Δεν προκειται απλά για έναν νεαρό που έκανε πλάκα με το φορτηγό του. Ο άνθρωπος αυτός άφησε κυριολεκτικά σημάδια μίσους!»

Εξίσου επιβαρυντικό, υποθέτουμε, ήταν το γεγονός πως ο 20χρονος την στιγμή του τρομακτικού αυτού εγκλήματος κατά της ιερής κιμωλίας της αγάπης, κατευθυνόταν προς μια ομιλία του Αιώνιου Επιβήτορα και Χρυσαφένιου Αυτοκράτορα Ντοναλντ Τραμπ ενώ ταυτόχρονα έφερε στο όχημα του σημαία με τον Τραμπ.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η ποινή του νεαρού εγκληματία αν δεν γράψει την τιμωρία ή αν την γράψει αλλά δεν έχει τα σωστά παραμύθια προβλεπόμενα από το καθεστώς της ανεκτικότητας αφηγήματα, αλλά ελπίζουμε να κάνει καλά γράμματα τουλάχιστον για να γλιτώσει την θανατική ποινή.