To Wordle ανακάλεσε την λέξη “έμβρυο” σαν υπερβολικά πολιτικά φορτισμένο όρο

Ρητορική μίσους η αναφορά στα έμβρυα;

Κακήν-κακώς ανακάλεσε την λέξη “έμβρυο” από το Wordle #234 η New York Times

Tην αναζητούμενη λέξη της σημερινής διάσημης σπαζοκεφαλίας τους “Wordle” αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν οι New York Times.

H λέξη-χαράμ λοιπόν είναι η λέξη “έμβρυο” (fetus) η οποία και αποβλήθηκε από το σημερινό παζλ καθώς το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ είναι ιδιαιτέρως φορτισμένο για τα μωράκια.

Συγκεκριμένα, μετά τις διαρροές που θέλουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να προετοιμάζει ακύρωση της τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ που αναφέρεται στην απελευθέρωση των εκτρώσεων στην χώρα, γνωστότερου και σαν νόμου “Roe v. Wade” το πολιτικό κλίμα με αφορμή το καυτό θέμα των εκτρώσεων, έχει πάρει φωτιά.

Η εφημερίδα New York Times λοιπόν, υπεύθυνη για το Wordle, την καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων χρηστών διεθνώς, θεώρησε πως η σημερινή ζητούμενη λέξη “έμβρυο” είναι εξαιρετικά πολιτική φορτισμένη, πλέον, έννοια και την ανακάλεσε.

«Παίρνουμε το ρόλο μας στην ψυχαγωγία και την απόδραση των χρηστών μας από την καθημερινότητα εξαιρετικά σοβαρά και επιθυμούμε το Wordle να μείνει εκτός της ειδησεογραφίας», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση των New York Times, και συνεχίζει «το σημερινό συμβάν ήταν εντελώς ακούσιο και τυχαίο καθώς η λίστα των λέξεων έχει φορτωθεί στο σύστημα εδώ και έναν χρόνο. Εξαιτίας δε, της παρούσας τεχνολογίας μας, είναι δύσκολο να αλλάξουμε τις λέξεις που έχουν ήδη περαστεί στο σύστημα».

Οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού έσπευσαν να αλλάξουν την λέξη για το σημερινό παζλ, όμως για τεχνικούς λόγους η αλλαγή δεν φαίνεται να πέρασε σε όλους τους χρήστες, με κάποιους από αυτούς να αναρωτιόνται απορημένοι για το τι συμβαίνει.

Για το θέμα, οι Times δήλωσαν: «Όταν πριν μια εβδομάδα ανακαλύψαμε πως η συγκεκριμένη λέξη θα εμφανιζόταν σήμερα, προσπαθήσαμε να την αλλάξουμε για όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες γίνεται».

Οι υπεύθυνοι του Worlde έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν “προβληματικούς” όρους καταρτώντας μια λίστα που είμαστε σίγουροι πως διαρκώς θα μεγαλώνει.