Nορβηγία: Με ποινή φυλάκισης απειλείται φεμινίστρια που υποστήριξε πως οι άντρες δεν μπορούν να είναι λεσβίες

Αντιδράσεις από τρανς ακτιβιστ@ που πιστεύουν πως είναι λεσβίας

Σοβαρές πιθανότητες να καταλήξει στην ψειρού έχει μια φεμινίστρια που δήλωσε τα αυτονόητα

Αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί για την υπόθεση της Κριστίνα Έλινγκσεν (Christina Ellingsen), μιας φεμινίστριας που αντέδρασε δημόσια σε έναν άνδρα που δηλώνει τρανς γυναίκα πως είναι… λεσβία.

Η κυρία Έλινγκσεν, που τυγχάνει μέλος του διεθνούς φεμινιστικού δικτύου Women’s Declaration International (WDI), απευθυνόμενη σε tweet του συνονόματου της Κριστίν Τζέντοφ (Christine Jentoft) που τυγχάνει σύμβουλος και μέλος του Νορβηγικού οργανισμού για τα δικαιώματα των τρανς Foreningen (FRI) και δηλώνει… λεσβίας, δήλωσε:

«Γιατί ο FRI διδάσκει τους νέους πως οι βιολογικοί άνδρες μπορεί να είναι λεσβίες; Αυτό δεν είναι κάτι σαν θεραπεία αποκατάστασης της ομοφυλοφιλίας;», ενώ σε άλλο της tweeτ προς τον κύριο Τζέντοφ, λέει:

«Ο Τζέντοφ, που είναι άνδρας και σύμβουλος του FRI, αυτοπαρουσιάζεται σαν λεσβίας! Αυτό για να καταλάβετε πόσο της πλάκας είναι ένας οργανισμός που υποτίθεται πως εργάζεται για να προστατεύσει τα συμφέροντα των νεαρών λεσβιών. Πως βοηθά τις λεσβίες να λες πως και οι άντρες είναι λεσβίες;».

Ο Κριστίν Τζέντοφ έγινε ψιλοviral το 2018 όταν σε tweet του ζητούσε από παιδιά να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του “για αγκαλίτσες”

Η κόντρα των δυο αυτών απολύτως λογικών ανθρώπων έφτασε και στην κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας όπου η κυρία Έλινγκσεν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κύριο Τζέντοφ και του είπε:

«Είσαι άντρας! Δεν μπορείς να γίνεις μητέρα! Το να κανονικοποιείς την ιδέα πως οι άντρες μπορούν να γίνουν μητέρες είναι μια μορφή διάκρισης κατά των γυναικών!»

Ο λεσβίας κύριος Τζέντοφ έχει πλέον στραφεί νομικά εναντίον της κυρίας Έλινγκσεν, με την συνδρομή μάλιστα της -ω τι έκπληξη- ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυρία Έλινγκσεν στο φεμινιστικό site Reduxx την κατηγόρησε για κακοποίηση.

Η κυρία Έλινγκσεν αποκάλυψε πως η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση της με την κατηγορία πως “με πρόσχημα τα δικαιώματα των γυναικών υποστηρίζει σε συγκεκριμένες ομάδες πως οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι θηλυκά και πως οι άνδρες δεν μπορούν να γίνουν γυναίκες, κορίτσια, μητέρες ή λεσβίες, κάτι που νομικά θεωρείται ρητορική μίσους”.

«Από μόνο του το γεγονός πως η αστυνομία μπορεί νομικά να διεξάγει έρευνα και να διώξει γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, είναι ανησυχητικό.»

Στις αρχές του 2021 η Νορβηγία υιοθέτησε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που συμπεριλαμβάνει την κριτική στην “ταυτότητα φύλου” στα εγκλήματα ρητορικής μίσους. Έτσι, η κυρία Έλινγκσεν απειλείται με ποινή φυλάκισης ως και τρία χρόνια, κάτι που είναι πολύ πιο πιθανό από όσο φαντάζεστε.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ένας Νορβηγός βρέθηκε να εκτίει ποινή φυλάκισης τριών εβδομάδων και να πληρώνει ένα σημαντικό πρόστιμο επειδή “προσέβαλε ένα άτομο διαδικτυακά μη αναγνωρίζοντας το φύλο του”.