Elon Musk: “Θέμα μηνών το πρώτο ρομπότ της Tesla” [BINTEO]

Έρχεται ο Optimus

Η Tesla είναι έτοιμη να βάλει τον κόσμο στην εποχή του ανδροειδούς

Τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης από την Tesla, άνοιξε ο Ίλον Μασκ (Elon Musk) από το Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ όπου και παραβρέθηκε προχτές, Τρίτη.

Αρχικά ο memelord ανακοίνωσε πως την 19η Αυγούστου θα διεξαχθεί η δεύτερη “Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης” της Tesla, όπου και θα ανακοινωθούν “πολλές εντυπωσιακές εξελίξεις” σχετικά με τα νέα επιτεύγματα της τεχνητής νοημοσύνης στα οποία εργάζεται η εταιρεία. Η πρώτη “Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης” της Tesla διεξήχθη πέρυσι στις 30 Σεπτεμβρίου όπου και αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα αυτοκινούμενων αυτοκινήτων της εταιρείας αλλά και τα σχέδια για ανάπτυξη του “Tesla Optimus”, του πρώτου ανθρωποειδούς ρομπότ της εταιρείας.

Στην προχτεσινή του συνέντευξη ο κύριος Μασκ διευκρίνισε πως ο Optimus είναι σχεδόν έτοιμος και ανυπομονεί να μας γνωρίσει.

«Ελπίζω να έχουμε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο να παρουσιάσουμε στον κόσμο. Η ομάδα της Tesla που το έχει αναλάβει είναι πολύ ταλαντούχα και θα είναι έτοιμο στα τέλη του Σεπτέμβρη. Νομίζω πως πάμε προς τα εκεί» δήλωσε ο Technoking, ο οποίος επιθυμεί να κάνει την Tesla “κάτι περισσότερο” από μια εταιρεία αυτοκινήτων.

O Tesla Optimus
©Tesla

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μασκ, για λόγους ασφαλείας ο Optimus δεν θα μπορεί ούτε να τρέξει γρηγορότερα από τον ιδιοκτήτη του ούτε να είναι πιο δυνατός από εκείνον, ενώ ο ιδιοκτήτης του θα έχει ανά πάσα στιγμή τον απόλυτο έλεγχο του.

Όσο για την προσωπικότητα του, σε παλαιότερη συνέντευξη του ο κύριος Μασκ είχε πει πως δεν σκοπεύει να “κάνει όλα τα ρομπότ ίδια” και θα προτιμούσε “να αναπτύσσουν μόνα τους την προσωπικότητα τους προκειμένου να συμβαδίζουν με εκείνη του ιδιοκτήτη τους”.

Αν όλα πάνε όπως τα έχει στο νου του ο Μασκ, η μαζική παραγωγή της πρώτης γενιάς Optimus που θα “μπορεί να πηγαίνει για ψώνια” θα ξεκινήσει μέσα στο 2023.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ