Διεθνές βραβείο για το “βίγκαν μπέργκερ με γεύση ανθρώπινης σάρκας” [BINTEO]

Γιατί σε αυτήν την εποχή ζούμε

Διεθνούς αναγνώρισης απολαμβάνει το μπιφτέκι με γεύση ανθρώπου

Παράδοση στους σεφ έχει η Σουηδία
📷The Muppet Show

Τον “Αργυρό Λέοντα” στην κατηγορία “Εμπειρία και Δυναμική” του Φεστιβάλ Γαστριμαργικής Δημιουργικότητας των Κανών ( Silver Brand Experience and Activation Lion), απέσπασε το μπιφτέκι από κρέας φυτικής προέλευσης με γεύση “ανθρώπινης σάρκας” της εταιρίας Oumph!.

Η σουηδική εταιρία πρωτολάνσαρε το καθόλου ύποπτο προϊόν της τον περασμένο Οκτώβριο εν όψη Halloween με ένα διαφημιστικό σποτάκι που λογικά θα ενθουσίασε κάθε βίγκαν κανίβαλο εκεί έξω.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας, παρότι το μπιφτέκι τους είναι φτιαγμένο από 100% φυτικά υλικά όπως σόγια (καμία έκπληξη), μανιτάρια, σιτάλευρο και φυτικά λιπαρά με μια προσθήκη ενός “απορρήτου μείγματος μπαχαρικών” καταφέραν (;) να καταλήξουν σε ένα προϊόν που έχει “ανατριχιαστικά παρόμοια γεύση με την ανθρώπινη σάρκα”.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό το βραβείο και το πνεύμα ομαδικότητάς που κρύβεται πίσω από αυτό. Αποστολή μας είναι να αλλάξουμε το πως οι άνθρωποι τρώνε (;), και είναι καθήκον μας να χρησιμοποιήσουμε την δημιουργικότητα μας σαν εργαλείο προκειμένου να κάνουμε αυτήν την αλλαγή να συμβεί», δήλωσε ο Χένρικ Άκερμαν (Henrik Akerman), ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας που, βάσει των λεγομένων του, προσπαθεί να κάνει βίγκαν τους κανίβαλους.

Ο ιδρυτής και αρχισεφ της εταιρίας Άντερς Λίντεν (Anders Linden) πάλι, θέλοντας να κάνει την όλη υπόθεση ακόμα πιο περίεργη δήλωσε:

Ο Άντερς Λίντεν

«Το να αναπτύξουμε ένα φυτικό μπιφτέκι με γεύση ανθρώπινης σάρκας ήταν πολύ ενδιαφέρον αλλά λιγάκι τρομακτικό. Μόλις όμως μάθαμε ποια ακριβώς υφή και γεύση θέλαμε να φτάσουμε, το θέμα έληξε σε χρόνο μηδέν. Είναι ο απόλυτος για εμάς τρόπος, αν και περίεργος, για να αποδείξουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε κάθε είδος φαγητού χρησιμοποιώντας μόνο φυτά.»

Για όσους από εμάς, όλο αυτό μας φαίνεται ύποπτο, πάντως, οι σουηδοί βίγκαν κανίβαλοι σεφ, διαβεβαιώνουν πως “κανένας άνθρωπος δεν έπαθε κακό κατά την δημιουργία του προϊόντος”. Τώρα το πως κατάλαβαν “ποια ακριβώς υφή και γεύση θέλανε να φτάσουν”, είναι ένα ερώτημα που θα έπρεπε ίσως να απασχολήσει άλλους.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ