Ναυάγησε η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk (μέχρι νεοτέρας)

Στα δικαστήρια καταλήγουν οι δυο πλευρές

Χάλασε το deal του αιώνα καθώς ο Elon Musk απέσυρε την πρόταση του για εξαγορά του Τwitter καταγγέλλοντας πως εξαπατήθηκε

Να μην προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter αποφάσισε τελικά ο Ίλον Μασκ (Elon Musk) καταγγέλλοντας μάλιστα τους ανθρώπους της πλατφόρμας πως ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επικαλούμενος πολλαπλών παραβιάσεων αρκετών διατάξεων της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει με τους υπευθύνους του Twitter, κατέθεσε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (U.S. Securities and Exchange Commission) αίτηση ακύρωσης της.

Σε όποιον άλλωστε παρακολουθούσε τα tweets του κυρίου Μασκ, τον τελευταίο καιρό θα ήξερε πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος από το γεγονός πως οι υπεύθυνοι του Twitter δεν είχαν καμία διάθεση να τον ενημερώσουν για το ποσοστό των λογαριασμών ‘spam bots’, των ανώνυμους δηλαδή εκείνους λογαριασμούς δηλαδή που έχουν δημιουργηθεί μαζικά από εταιρικούς δρώντες ή ιδιώτες προκειμένου να ‘φουσκώνουν’ θέματα, να διαφημίζουν προϊόντα ή υπηρεσίες ή ακόμα και να επηρεάζουν τις τάσεις. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει πως οι λογαριασμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών της πλατφόρμας.

«Ορισμένες φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Μασκ, άλλες φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι και άλλες πάλι ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε δίνοντας στον κ. Μασκ ελλιπείς ή μη χρησιμοποιήσιμες πληροφορίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή καταγγελίας της συμφωνίας του εφευρέτη, μηχανικού, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη των SpaceX και Tesla στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Με λίγα λόγια, ο Ίλον Μασκ κλήθηκε να αγοράσει μια “δωροσακούλα” αξίας 44δις δολαρίων χωρίς να γνωρίζει το ακριβές της περιεχόμενο.

Η πλατφόρμα από τη μεριά της, δια του πρόεδρου του διοικητικού της συμβουλίου Μπρετ Τέιλορ (Bret Taylor) ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

“Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης”.

Κάπως έτσι κλείνει αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία της μεγαλύτερης αγοραπωλησίας του αιώνα μας, μέχρι τουλάχιστον το επόμενο είτε αυτό πρόκειται να εξελιχθεί σε δικαστικό δράμα ή σε επιχειρηματικό θρίλερ. Πάντως, η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ