Αγγλία: Αστυνομικοί καταγγέλλουν πως τα ηλεκτρικά τους περιπολικά… μένουν στον δρόμο

Τουλάχιστον έχουν μηδενικούς ρύπους

Τα ηλεκτρικά περιπολικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πόλεων

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν οι αστυνομικοί της Αγγλίας που καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πόλεων με τα νέα και “οικολογικά” ηλεκτρικά τους περιπολικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αγγλικό μέσο ο Αστυνομικός Διευθυντής του Γκλόστερσαϊρ (Gloucestershire) Κρις Νέλσον (Chris Nelson) βλαστημάει την ώρα και την στιγμή που δέχτηκε την σχεδόν ολική αντικατάσταση του στόλου των περιπολικών του με “66 Nissan Leafs και 9 βαν Nissan NV200 “, όλα ηλεκτρικά, χάριν της Λατρείας της Γαίας.

«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Οι αστυνομικοί που οδηγούν συχνά καταλήγουν να περνούν τις περιπολίες τους αναζητώντας σταθμό φόρτισης», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αναγκαστεί να μένουν στην μέση του δρόμου και να αναγκαστούν “να βρουν κάποιο άλλο όχημα”.

«Αντιλαμβάνομαι το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τον έλεγχο του κλίματος, η δική μου προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Δεχτήκαμε να έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο από ηλεκτρικά οχήματα, αλλά αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Οι υπάρχουσες εκδόσεις ηλεκτρικών μοντέλων και οι επιλογές που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή, δεν είναι όσο τεχνολογικά εξελιγμένες όσο θα τις θέλαμε. Για να το θέσω απλά, είμαι πολύ επιφυλακτικός για το αν θα συνεχίσουμε έτσι, όπως έχουν τα πράγματα», συνεχίζει ο κύριος Νέλσον.

Το πρόβλημα μάλιστα αυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ένα περιπολικό σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα.

«Ένας αστυνομικός σε περιπολία και τύχει να έχει περιστατικό τροχαίου οχήματος, θα πρέπει να ανάψει τα φώτα του, να έχει σε λειτουργία τον ασύρματο και ίσως και την θέρμανση. Θα μείνει από μπαταρία μόνο και μόνο επειδή το όχημα του είναι ηλεκτροκίνητο», δήλωσε κλείνοντας ο κύριος Νέλσον.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ