Αμφιφυλόφιλος παίζει να είναι ο Obi-Wan Kenobi σύμφωνα με πρόσφατο βιβλίο της σειράς

Νέος ξεπεσμός για το Star Wars

Ο Obi-Wan Kenobi ψήνει το ψάρι κι’ απ’ τις δυο πλευρές;

©DISNEY

Άλλη μια επιβεβαίωση της πολιτικής της Disney να σπρώξει με κάθε δυνατό τρόπο τις παρανοϊκές θεωρίες περί των ταυτοτήτων του φύλου έστω και αν αυτό της κοστίσει, ανακαλύψαν τα λαγωνικά του Twitter.

Δεν είναι ικανή πλέον η νέα γενιά συγγραφέων και δημιουργών να γράψει οτιδήποτε άλλο εκτός από δικαιωματίστικη προπαγάνδα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταλήγει στην φυλορευστότητα. Όπως αναφέρει το Bounding Into Comics, στην τελευταία νουβέλα της Disney Star Wars: Padawan υπονοείται πως ο αγαπημένος Jedi Obi-Wan Kenobi μπορεί και να είναι αμφιφυλόφιλος.

Στην ιστορία που υπογράφει η συγγράφισσα Κίρστεν Γουάϊτ (Kiersten White) εξελίσσεται χρονικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Obi-Wan, όσο ακόμη μαθήτευε υπό την καθοδήγηση του Qui-Gon Jinn. Ο νεαρός Obi-Wan θα βρεθεί χαμένος σε ένας τροπικό πλανήτη στον οποίο κουμάντο κάνει “μια ομάδα εφήβων χωρίς την επίβλεψη ενήλικα”.

Η συγγράφισσα

Τα βλέμματα τράβηξε μια σκηνή στην οποία ο νεαρός μαθητευόμενος Jedi συνομιλώντας με ένα αγόρι “κοκκινίζει” στο ενδεχόμενο να φιληθούν.

Συγκεκριμένα, συζητώντας για τα ερωτικά τους (τι άλλο;) ο νεαρός Jedi λέει στον Casul, τον “αρχηγό” των ατίθασων εφήβων: «Δεν θα έκανα ποτέ σχέση με κάποιον σε ηγετική θέση. Παρομοίως και με πολιτικούς ή βασιλείς. Είμαι βέβαιος πως αν ποτέ ερωτευτώ, θα ερωτευτώ κάποιον ήρεμο, ήσυχο. Κάποιον με τον οποίο θα τα βρίσκαμε.»

«Άρα θες κάποιον που δεν θα σε προκαλεί», του λέει ο Casul.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι θέλω.», του απαντά ο Obi-Wan.

«Ούτε εγώ νομίζω πως θα βρω ποτέ τον έρωτα, και δεν με πειράζει. Αρκεί να έχω την δύναμη να προστατεύω την οικογένεια μου. Αν και οφείλω να παραδεχτώ πως αναρωτιέμαι πως είναι να φιλάς κάποιον και είμαι περίεργος γιατί η Audj και η Zae-Brii το κάνουν συνέχεια. Αν ποτέ αναρωτηθείς κι εσύ, πες μου.»

Σύμφωνα με την συγγραφέα, στην πρόταση του Casul κάνει τον Obi-Wan να κοκκινήσει και χάνοντας την παροιμιώδη του αυτοσυγκράτηση να πει: «Θα σου πω. Εννοώ πως θα σε ενημερώσω… Όχι πως θα το κάνω, τώρα, μαζί σου. Ή με οποιονδήποτε άλλο.»

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ