ΗΠΑ: Εκκλησία διοργάνωσε drag show μέσα στον ναό [ΒΙΝΤΕΟ]

Μαθητές καταγγέλλουν πως υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν

Χριστιανικό σχολείο εξανάγκασε τους μαθητές του να παραστούν σε κουήρ λειτουργία

Πάνω που λες “τα έχω δει όλα”, έρχεται μια είδηση σαν και αυτή να σε διαψεύσει. Αναφερόμαστε στην κουήρ λειτουργία η οποία έλαβε χώρα στην εκκλησία της Θείας Χάρης της Επισκοπικής Εκκλησίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η εκκλησία ανήκει στο χριστιανικό σχολείο Grace Church School και στης οποίας τις λειτουργίες μαθητές υποχρεούνται κάθε 15ημέρες να παρίστανται. Αυτή η λειτουργία όμως ήταν διαφορετική καθώς ήταν “θεματική” και αφιερωμένη στην πολύχρωμη διαφορετικότητα.

Έτσι, οι μαθητές, θέλανε δεν θέλανε, είχαν το προνόμιο να δοξάσουν την “πανσέξουαλ” ντραγκ-κουήν “Brita Filter”, να την ακούσουν να τραγουδά, να τους μοιράζει αυτοκόλλητα με ουράνια τόξα και να κάνει τουέρκ τα οπίσθια της στα μούτρα τους, εντός του ναού.

Όχι ότι θα κάνει σε κανέναν εντύπωση, ούτε πως δεν το περιμέναμε, αλλά η “Brita Filter” ή κατά κόσμον Τζέσι Χαβέα (Jesse Havea) είναι ιδιαίτερα ενεργός -αν και μονοθεματικός- στα κοινωνικά δίκτυα όπου μοιράζεται με τους ακολούθους του τις αγαπημένες του σεξουαλικές δραστηριότητες, εμπειρίες, γούστα και βίτσια. Έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την εμφάνιση του σε ένα τηλεπαιχνίδι του Netflix.

Αν και το δρώμενο έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο, πήρε ευρύτερες διαστάσεις πρόσφατα μετά την απόλυση από το εν λόγο σχολείο του μαθηματικού Πολ Ρόσι (Paul Rossi) ο οποίος κατήγγειλε δημοσίως την διοίκηση του σχολείου για κατήχηση μετα-μοντέρνων θεωριών συνομωσίας σχετικά με τα φύλα και την επιβολή της “κριτικής φυλετικής θεωρίας” στην διδακτέα ύλη. Στις αποκαλύψεις του ο κ.Ρόσι ανέφερε πως τα παιδιά εξαναγκάζονται να παρακολουθούν αυτά τα προγράμματα με μορφή μαθημάτων χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να τα αμφισβητήσουν ή να κάνουν ερωτήσεις.

“Τα παιδιά τρέμουν να εκφράσουν την αντίρρηση τους σε αυτήν την καταπιεστική ιδεολογία”, ανάφερε ο Ρόσι.

Και κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει καθώς μετά την απομάκρυνση του από το σχολείο, αρκετοί μαθητές έφεραν στο φως τόσο την κυριακάτικη λειτουργία με την Brita Filter όσο και την καταπίεση που υφίστανται.

«Υπήρξε αφόρητη κοινωνική πίεση για να χορέψουμε και να προσποιηθούμε ότι αυτό που βλέπαμε ήταν κάτι το φυσιολογικό», είπε ένας μαθητής στο The Post Millennial, και συμπλήρωσε «έρχονταν συνέχεια κάποιοι που μας χτυπούσαν στους ώμους και μας έλεγαν να σηκωθούμε αλλά και επίμονα επικριτικά βλέμματα σε όποιον δεν συμμετείχε πλήρως».

«Αμέσως μετά την είσοδό στην εκκλησία υπήρχε ένα άτομο που μοίραζε αυτοκόλλητα με σημαίες Pride, λέγοντας μας “όποιος δεν πάρει ένα είναι ομοφοβικός”, χωρίς να αστειεύεται», λέει ένας άλλος μαθητής.

Ο ίδιος ο “περφόρμερ” εισήλθε στον ναό “από την πίσω πόρτα”, αφού πρώτα όπως αναφέρουν αρκετοί μαθητές, τον είχε αναγγείλει ονομαστικά κάποιος υπεύθυνος, υπό τους ήχους του “I Will Survive”. Τότε δόθηκε εντολή στους μαθητές από ανθρώπους του προσωπικού του σχολείου να σηκωθούν και να χορέψουν, κάτι που αρκετοί έκαναν.

«Τότε αναρωτήθηκα αν το ζω αυτό πραγματικά και αν συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο εντός της εκκλησίας», συμπλήρωσε ο μαθητής.