“Έσκασε” το τρέιλερ της νέας συμπεριληπτικής ‘Μικρής Γοργόνας’ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακόμη ένα κινηματογραφικό προϊόν της Disney

Έφτασε η μικρή γοργόνα Άριελ της νέας εποχής και αναμένεται να πάει τρένο στις εισπράξεις

Η Χάλι Μπέιλι (αριστερά) θα υποδυθεί την μικρή γοργόνα Άριελ (δεξιά)

Πριν από λίγες ώρες η πολυαγαπημένη μας πολυεθνική Disney, η εταιρία που λίγο καιρό πριν πιάστηκε “στα πράσα” να παραδέχεται πως έχει μια “καθόλου μυστική γκέι ατζέντα”, μας φέρνει άλλη μια κινηματογραφική παραγωγή που αναμένεται να εγγράψει οικονομικές ζημίες, την Μικρή Γοργόνα Άριελ Wakanda Edition.

Με την νέα της κινηματογραφική “live action” ταινία η Disney προσπαθεί να αφηγηθεί ξανά τις περιπέτειες της μικρής γοργόνας Άριελ, της ηρωίδας που πρωτογνωρίσαμε στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1989.

Η γοργόνα Άριελ επί CIS Πατριαρχία

Αν και ο χαρακτήρας της Άριελ βασίζεται στην ηρωίδα του κλασικού παραμυθιού “Η Μικρή Γοργόνα” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen), σε αυτήν την έκδοση η Disney αποφάσισε να την αναπαραστήσει λίγο διαφορετικά, προκειμένου να εναρμονιστεί με την νέα πραγματικότητα.

Έτσι, στον ρόλο της μικρής Άριελ θα δούμε την τραγουδίστρια και… εσχάτως ηθοποιό Χάλι Μπέιλι (Halle Bailey), την κωμικό (;) Μελίσα ΜακΚάρθι (Melissa McCarthy) στον ρόλο της Ούρσουλα και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ (Javier Bardem) στον ρόλο του πατέρα της μικρής γοργόνας, Βασιλιά Τρίτωνα.

Δεδομένου πως διαβάζοντας κάποιος το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αλλά και βλέποντας την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1989, αντιλαμβάνεται πως η μικρή γοργόνα είναι ευρωπαϊκής καταγωγής, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της πολυεθνικής να αλλάξει -για άλλη μια φορά- το χρώμα του δέρματος ενός γνωστού χαρακτήρα προς άγραν πόντων προοδευτισμού.

Ερωτηθείσα σχετικά η Χάλι Μπέιλι, πάνω κάτω είπε πως δεν την ενδιαφέρουν οι αρνητικές κριτικές καθώς γιορτάζει “μια τεράστια νίκη για την εκπροσώπηση των μαύρων”.

Την απάντηση της έδωσε και η ίδια η Disney στο παρελθόν από το λογαριασμό του θυγατρικού τηλεοπτικού δικτύου της Freeform, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως “οι γοργόνες της Δανίας μπορούν να είναι μαύρες επειδή και οι Δανοί μπορούν να είναι μαύροι”.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ