Οι υπεύθυνοι του συνεδρίου που ζήτησαν συγγνώμη από τα woke npcs για την εμφάνιση του Ben Shapiro τώρα ζήτησαν συγγνώμη από τον Ben Shapiro

Συγγνώμη στη συγγνώμη

Συγγνώμη και από το Ben Shapiro ζήτησε η εταιρία που ζήτησε συγγνώμη από τον woke όχλο για την εμφάνιση του Ben Shapiro

H Podcast Movement είναι μια εταιρία που κάθε χρόνο διοργανώνει ένα συνέδριο για τη βιομηχανία των podcast. Από το 2019 όπου και διεξήχθη το πρώτο, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.000 δημιουργοί podcasts από όλον τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια του φετινού συνεδρίου, την εμφάνιση του έκανε o πολιτικός σχολιαστής, συγγραφέας, δικηγόρος, αρχισυντάκτης του Daily Wire και πολύ πιθανόν μελλοντικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπεν Σαπίρο (Ben Shapiro). Για όσους δεν γνωρίζεται, ο κύριος Σαπίρο προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά και αναφυλακτικά σοκ σε ένα ευρύ φάσμα της αριστεράς και υπάρχουν χιλιάδες βίντεο στο διαδίκτυο που το αποδεικνύουν.

Πανικοβλημένα τα NPCs της ανεκτικότητας και της προόδου που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση άρχισαν να ουρλιάζουν στην θέα του κυρίου Σαπίρο και ακαριαία ξεκίνησαν μια μαζική διαδικτυακή εκστρατεία ακύρωσης της διοργανώτριας εταιρίας του συνεδρίου Podcast Movement γιατί -προφανώς- ‘δίνει βήμα σε φασίστες’.

Άμεση ήταν η αντίδραση της εταιρίας η οποία από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ανάρτησε ένα εξωπραγματικά θλιβερό thread στο οποίο εκλιπαρούσε την συγνώμη των προοδευτικών λελέδων. Ειδού:

“Γεια σας φίλοι, σας οφείλουμε μια συγγνώμη πριν την αρχή των σημερινών διαδικασιών. Χτες το απόγευμα, ο Μπεν Σαπίρο επισκέφθηκε για λίγο τον εκθεσιακό μας χώρο κοντά στο περίπτερο του Daily Wire. Αν και δεν ήταν καταχωρημένος σαν επισκέπτης και δεν τον περιμέναμε, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το κακό που προκάλεσε η παρουσία του.

Όσοι αποκαλείτε το γεγονός “απαράδεκτο” έχετε δίκιο. 9 υπέροχα χρόνια τώρα ο θεσμός μας μεγαλώνει, αλλά κάναμε και λάθη. Τον πόνο που προκάλεσε αυτό το λάθος μας θα το κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Σας υποσχόμαστε πως σαν χορηγοί θα είμαστε πιο προσεκτικοί στα μελλοντικά μας βήματα.

Προς διευκρίνιση, κανένας εκπρόσωπος του Daily Wire δεν ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στις συζητήσεις μας και ο Σαπίρο παρέμεινε στον δημόσιο χώρο και δεν είχε και επίσημο σήμα συμμετοχής. Αν έχετε απορίες, εδώ είμαστε να τα πούμε. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζουμε να είσαστε κοντά μας από εδώ και στο εξής.”

via GIPHY

Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εδώ καθώς λογαριασμό στο Twitter έχουν και αρκετοί φυσιολογικοί άνθρωποι οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην προσπάθεια ακύρωσης ενός λαμπρού και μειλιχιου νέου σαν τον κύριο Σαπίρο κατακρίνοντας τόσο τις αντιδράσεις των ανόητων επαγγελματιών αδικημένων όσο και στην αξιοθρήνητη απάντηση της Podcast Movement.

“Ακούγεστε σαν εντελώς θεοπάλαβοι. Τι στο καλό σας συμβαίνει; Είναι κάποιου είδους φάρσα; Δεν μπορούσατε να ανεχτείτε τον ΜΠΕΝ -προς Θεού- ΣΑΠΙΡΟ; Παιδάκια είσαστε; Αντισημίτες; Πως μπορείτε να λειτουργήσετε στην κοινωνία όταν δεν μπορείτε να ανεχθείτε κάποιον σαν τον Μπεν Σαπίρο;”

“Το γεγονός και μόνο που ζητάτε συγγνώμη που είχατε παρευρισκόμενο έναν τιτάνα του podcast είναι από μόνο του θλιβερό. Δείχνει πως έχετε περισσότερο ενδιαφέρον για τα πολιτικά σας πιστεύω παρά για το μέσο που εκπροσωπείτε. Δεν μπορεί να λέτε πως είσαστε υπέρ της συμπερίληψης και να ποστάρετε τέτοια σκουπίδια. Κρατήστε την πολιτική σας ιδεολογία μακριά από την δουλειά”

“Όντας ένας από τους καλεσμένους του συνεδρίου, βρίσκω το tweet σας αηδιαστικό. Το τι έχετε κάνει για τον χώρο του podcast είναι σημαντικό. Η Podcast Movement μέχρι στιγμής ήταν πάντα υπέρ της ανεχτικότητας της συμπερίληψης και ανοικτή σε ιδέες. Πρέπει να αποζημιώσετε το Daily Wire. Είσαστε πολύ υποκριτές.”

“Δεν μπορώ πλέον να ξεχωρίσω την πραγματικότητα από την παρωδία”

“Σας ευχαριστώ για αυτήν την συγγνώμη. Η παρουσία του Μπεν Σαπίρο με τραυματίζει συχνά στο γραφείο οπότε μόνο να φανταστώ μπορώ το τι ένιωσαν οι άνθρωποι στο συνέδριο. Προσεύχομαι για αυτούς.”

Σαν αποτέλεσμα είχαμε την διαγραφή των θλιβερών tweet της Podcast Movement από την ίδια την εταιρία, αλλά δεν σταματάει εδώ. Με ένα νέο τους tweet -που προς το παρόν δεν έχει σβηστεί- οι υπεύθυνοι της εταιρίας ζήτησαν συγγνώμη από τον κύριο Σαπίρο.

“Σας ακούμε, μαζί και πολλούς οι οποίοι είσαστε μαζί μας από τις αρχές. Θέτουμε σε εφαρμογή νέες πολιτικές για την χρήση των κοινωνικών μας δικτύων και των συνεδρίων μας έχοντας την συμπερίληψη, την διαφορετικότητα και τον σεβασμό για όλους σαν επίκεντρο μας. Είναι ένα ταξίδι αυτό. Θα συνεχίσουμε να σας ακούμε.

Όπως είπαμε, συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε τις πολιτικές μας για την χρήση των κοινωνικών μας δικτύων. Αρχίζοντας με τον κύριο Σαπίρο στον οποίο ειλικρινά απολογούμαστε για την αντίδραση μας στην επίσκεψη του στο περίπτερο το οποίο μίσθωσε από εμάς η εταιρία του. Αυτό δεν ήταν σωστό.”

Ελπίζουμε αυτό να γίνει όχι απλά μάθημα, αλλά και κοινή πρακτική των εταιριών αλλά και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντισταθείτε στην λογοκρισία!

Η απάντηση στη χωματερή.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ