Η “ομοφοβία των στρέητ” ευθύνεται για την εμπορική αποτυχία της γκέη ρομαντικής κωμωδίας ‘Bros’

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας

Τον ένοχο για την παταγώδη αποτυχία της ταινίας του φαίνεται πως ανακάλυψε ο σεναριογράφος της

Ο κύριος Έϊσνερ (δεξιά)

Η “γκέη ρομαντική κομεντί” -όπως λανσάρεται- ‘Bros’ δεν πάει και πολύ καλά στις εισπράξεις. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το box office, η πολύχρωμη ταινία κατάφερε να φέρει στα ταμεία των παραγωγών μόλις 4,8 εκατομμύρια δολάρια, το 1/4 δηλαδή των χρημάτων που κόστισε στους παραγωγούς της για να γυριστεί.

Ο Μπίλι Έϊσνερ (Billy Eichner), ένας εκ των ηθοποιών που συμμετέχουν στην ταινία αλλά και σεναριογράφος της (και υπερήφανα ανοικτά υπερήφανος και ο ίδιος), δεν δίστασε να εκφράσει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τις σκέψεις του για το ποιος ευθύνεται για την όπως όλα δείχνουν, τεράστια χασούρα της ταινίας. Μα φυσικά η ομοφοβία και οι στρέητ!

“Χτες το βράδυ μπήκα στα κρυφά στα πίσω καθίσματα ενός κατάμεστου κινηματογράφου στο Λος Άντζελες που παιζόταν η ταινία μας”, ανέφερε ο ηθοποιός που στο παρελθόν έχει ευχηθεί “όλοι οι παλαβοί τραμπικοί και ο Τραμπ να καούν στην κόλαση”, και συνέχισε: “Οι θεατές ούρλιαζαν από τα γέλια από την αρχή μέχρι το τέλος, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο τέλος και κάποιοι σκούπιζαν και τα δάκρυα τους καθώς έφευγαν. Ήταν πραγματικά μαγικό. Πραγματικά. Είμαι ΠΟΛΥ (έκπληξη) υπερήφανος για αυτήν την ταινία”.

“Το περιοδικό Rolling Stone έχει ήδη την ταινία BROS στην λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες του 21ου αιώνα. Παράλληλα, σε κάποια φάση ένας κινηματογράφος ενημέρωσε την Universal πως δεν θα προβάλουν ξανά το τρέιλερ γιατί έχει γκέη περιεχόμενο. Η Universal τους έπεισε να μην το κάνουν. Αμέρικη, και γαμώ κτλ κτλ”

Σχετικά με το πραγματικά πραγματικό γεγονός πως η ταινία πάτωσε ταμειακά, που σημαίνει πως στην πραγματική ζωή οι πραγματικοί άνθρωποι γύρισαν τις πολύ πραγματικές τους πλάτες στην ταινιάρα του, ο κύριος Έϊσνερ είπε:

“Σ ‘αυτό τον κόσμο ζούμε, δυστυχώς. Ακόμα και με διθυραμβικές κριτικές, εξαιρετικές βαθμολογίες στο Rotten Tomatoes κτλ, οι στρέητ, ειδικά σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας, δεν πήγαν να δουν την ταινία. Και αυτό είναι απογοητευτικό, αλλά τι να κάνουμε.”

Ενώ κλείνοντας τις σκέψεις του, ο κωμικός έκανε μια έκκληση στο κοινό να σπεύσει να δει την ταινία του:

“Όποιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ομοφοβικός κομπλεξικός πρέπει να πα ‘να δει το BROS απόψε! Θα κατα-ευχαριστηθείτε! Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μοναδικά ενδυναμωτικό να δείτε την συγκεκριμένη ιστορία στους κινηματογράφους, ειδικά για τους κουήρ που δεν έχουν συχνά αυτήν την ευκαιρία. Αγαπώ αυτή την ταινία τόσο πολύ. ΠΑΜΕ ρε BROS!!! ❤️🌈”

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν η ταινία είναι καλή ή όχι. Αλλά το γεγονός πως δεν είχε το ταμειακό αποτύπωμα που ανέμεναν οι δημιουργοί της μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί και σε κάποιον άλλο παράγοντα πέραν της “ομοφοβίας” και των κακών στρέητ, όπως ας πούμε πως το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν είναι πληθυσμιακά όσο μεγάλο όσο κάποιοι επιμένουν να το εμφανίζουν.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ