Το Twitter θα χρεώνει όσους εκλεκτούς θέλουν να έχουν τo “μπλε τικ” δίπλα στο όνομα τους

20 δολάρια το μήνα για όσους θέλουν να δείχνουν ιδιαίτεροι

Η “ελίτ” του Twitter θα κληθεί να πληρώσει για το status symbol της

Με μια εμφατική και αμφιλεγόμενη κίνηση έρχεται να δείξει τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον του Twitter, ο νέος του ιδιοκτήτης Ίλον Μασκ (Elon Musk).

Σύμφωνα με το Verge, η πλατφόρμα σχεδιάζει να χρεώνει το ποσό των 20 δολαρίων μηνιαίως τους χρήστες που για κάποιο λόγο επιθυμούν να εμφανίζεται δίπλα στο όνομα τους το γνώριμο μπλε “τικ” του επιβεβαιωμένου λογαριασμού.

Το μπλε τικ κατά την διάρκεια των ετών έχει αποκτήσει την αίγλη του status symbol καθώς μέχρι τώρα δινόταν σε “εκλεκτούς” όπως διασημότητες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες και πολιτικοί που είτε είναι διεθνώς αναγνωρίσιμοι είτε είναι φίλα προσκείμενοι με ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Όσο για τον τρόπο τον οποίο χαριζόταν η ένδειξη “επιβεβαίωσης”, αυτός ακόμα και τώρα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου καθώς η προηγούμενη διοίκηση ποτέ δεν είχε μπει στον κόπο να εξηγήσει με ποια λογική, ποια διαδικασία και ποια κριτήρια επιλεγόταν κάποιος για να φέρει το τικ.

Τον επανασχεδιασμό του όλου συστήματος του μπλε τικ ανακοίνωσε ο ίδιος ο Chief Twit με χτεσινό tweet του:

“Η όλη διαδικασία επιβεβαίωσης επανασχεδιάζεται αυτή την στιγμή”.

Μια από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αύξηση της premium συνδρομής των 4,99 δολαρίων το μήνα σε 19,99 δολάρια το μήνα στην οποία και θα μεταφερθεί η επίδειξη του μπλε τικ.

Όπως υποστηρίζει πάντα το Verge, οι VIP χρήστες που αυτήν την στιγμή έχουν το μπλε τικ στο όνομα τους θα έχουν μια περίοδο χάριτος 90 ημερών στην οποία θα μπορούν να σκεφτούν αν θέλουν να το διατηρήσουν και να περάσουν στο συνδρομητικό μοντέλο ή όχι και να απολέσουν το status symbol τους.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ