Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης το Πακιστάν για τις προσπάθειες του να επιλύσει την ουκρανική κρίση
Η κυβέρνηση του Πακιστάν κατάφερε να κάνει όλο τον πλανήτη να χαμογελάσει με την απόφαση της να προτείνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) για… Νόμπελ Ειρήνης.
Σύμφωνα με επίσημο twee, η απόφαση ψηφίστηκε από τον πρόεδρο της Γερουσίας του Πακιστάν Μουχαμάντ Σαντίκ Σαντζράνι (Muhammad Sadiq Sanjrani) ο οποίος με έγγραφη επιστολή του πρότεινε επισήμως την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το «Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» για τις προσπάθειές του να επιλύσει την ουκρανική κρίση.
Στην επιστολή του που απευθυνόταν στη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, ο Σαντζράνι μεταξύ άλλων αστειοτήτων αναφέρει: «Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μετατράπηκε γρήγορα σε σημείο πυρηνικής ανάφλεξης που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Τούρκου προέδρου, τις έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και στις δύο πλευρές, απέτρεψε μόνος του μια παγκόσμια καταστροφή».
Ο πρόεδρος της Γερουσίας χαρακτηρίζει τον Ερντογάν “έναν πραγματικό πολιτικό και ηγέτη”, που πάντα αγωνιζόταν για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά της περιοχής και του κόσμου γενικότερα.
Δεν λείπουν βέβαια και οι θρησκευτικές πινελιές καθώς στο κείμενο αναφέρεται πως ο Ερντογάν «μετέφερε το αληθινό μήνυμα του αγίου προφήτη Μωάμεθ και τις διδασκαλίες του για ειρήνη, ανεκτικότητα και αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, καθώς συνέχιζε να καταρρίπτει τους μύθους και τις παρανοήσεις που σχετίζονται με τις ισλαμικές διδασκαλίες».
- Σοκ στις ΗΠΑ: Στις αντρικές τουαλέτες θα κάνει τα τσίσα του ο πρώτος τρανς βουλευτής
- Ο Ιλον Μασκ θα είναι ο Υπουργός Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας στην κυβέρνηση του Τραμπ
- Καλά πήγε αυτό: “Φέσια” 20εκ άφησε η εκστρατεία της Kamala παρά το 1δις που συγκέντρωσε προεκλογικά
«Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ έχει την ευθύνη να αξιολογήσει και να αποφασίσει για την απονομή ενός από τα πιο διάσημα και περίφημα βραβεία», γράφει στο τέλος της επιστολής.
Δεν ξέρουμε αν τελικά η υποψηφιότητα θα “περπατήσει”, αλλά αν υπήρχε τέτοιο βραβείο, τότε η πακιστανική κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Γλειψίματος.