Καλιφόρνια: Σουπερμάρκετ παίζουν κλασική μουσική για… να διώχνουν τους άστεγους

To Southpark δικαιώνεται

Λύση από το… Southpark δίνουν στο πρόβλημα των αστέγων κάποια σουπερμάρκετ των ΗΠΑ

Το πρόβλημα της έλλειψης στέγης και της ανέχειας έχει γιγαντωθεί τον τελευταίο χρόνο στην Αμερική, πράγμα που από μόνο του είναι μυστήριο καθώς ο κακός πορτοκαλίς άνθρωπας δεν κάνει πια κουμάντο.

Κάποια μάλιστα υποκαταστήματα της 7-Eleven, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στον κόσμο, έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν τακτικές α λα Southpark για να απομακρύνουν τους άστεγους από τα καταστήματα τους.

Συγκεκριμένα, κάποια καταστήματα της αλυσίδας τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στο Τέξας, αποφάσισαν να παίζουν από τα μεγάφωνα τους κλασική μουσική, κάτι που όπως ισχυρίζονται, ενοχλεί τους αστέγους σε τέτοιο βαθμό που αποχωρούν από την περιοχή.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως κάποιοι από τους αστέγους έχουν κάνει μόνιμο χώρο διαμονής το κατάστημα και έχουν φτάσει στο σημείο να παρενοχλούν τους πελάτες.

«Ειδικά πολλές γυναίκες πελάτισσες και παιδιά, φοβούνται πια να έρχονται στο μαγαζί επειδή είναι πάρα πολλοί άστεγοι στο πάρκινγκ και τους ενοχλούν για να τους δώσουν χρήματα. Μισθώνουμε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να καθαρίζει τις βελόνες ενώ εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει πως έχουν δεχτεί επιθέσεις από τους αστέγους», είπε στο New York Post ο Τζάγκατ Πατέλ (Jagat Patel), ιδιοκτήτης ενός σουπερμάρκετ-μεγάρου μουσικής.

Την ιδέα να παίζει κλασική μουσική του την έδωσαν άλλοι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ, και ενθουσιασμένος διαπίστωσε πως δουλεύει.

«Μελέτες έχουν δείξει πως η κλασική μουσική είναι ενοχλητική. Η όπερα είναι ενοχλητική, και υποθέτω πως έχουν δίκιο καθώς φαίνεται πως αποδίδει», συμπλήρωσε ο κύριος Πατέλ.

Παρόμοιες παρατηρήσεις έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι:

«Από τότε που παίζει η μουσική, εδώ και 10 ημέρες, οι άστεγοι έχουν μειωθεί. Βοηθάει στην δουλειά μας, εμάς δεν μας ενοχλεί αλλά εκείνους τους ενοχλεί, ίσως επειδή κάνουν ναρκωτικά», δήλωσε επίσης στο New York Post μια εργαζόμενη.

via GIPHY

Η απάντηση στη χωματερή.