Post Millennial αποκλειστικό: Tρανς με ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς o ύποπτος για τη φρικτή δολοφονία του οδηγού ταξί στο Πόρτλαντ

Την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών

Ένα τρανς άτομο με ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία με μαχαίρι ενός οδηγού ταξί στο Πόρτλαντ

Υπερήφανος ακτιβιστής δηλώνει στα κοινωνικά δίκτυα ο ύποπτος

Όπως αποκλειστικά αναφέρει για το ειδησεογραφικό site Post Millennial ο δημοσιογράφος Άντι Νγκο (Andy Ngo), βασικός ύποπτος για τη δολοφονία με μαχαίρι την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ενός οδηγού ταξί στο Πόρτλαντ είναι ένα τρανς άτομο με ιστορικό βίαιης και απειλητικής συμπεριφοράς.

Πρόκειται για τον 30χρονο Μόζες Τζέικομπ Λόπεζ (Moses Jacob Lopez), κάτοικο του Πόρτλαντ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και “ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής”. O Λόπεζ κατηγορείται για φόνο με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Ο άτυχος άνδρας, θύμα της στυγερής δολοφονίας, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, ταυτοποιήθηκε από την εταιρία μίσθωσης οχημάτων Radio City Cab με την οποία συνεργαζόταν και μάλιστα θεωρούνταν ως ένας από τους βετεράνους οδηγούς της. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος φέρεται να τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια της μοιραίας διαδρομής.

Μέρες πριν από τη φρικτή δολοφονία στο νοτιοανατολικό Πόρτλαντ, ο 30χρονος είχε συλληφθεί καθώς φέρεται να έχει απειλήσει ένα άλλο άτομο με όπλο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Ενώ στις 3 Απριλίου, ο Λόπεζ κατηγορήθηκε για δύο ακόμη κακουργήματα· για παράνομη οπλοχρησία και απειλή σωματικής βλάβης, στην κομητεία Κους. Δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής εναντίον του στις 6 Απριλίου – τρεις ημέρες πριν την δολοφονία για την οποία βρίσκεται κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Λόπεζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε τη μετάβαση φύλου γύρω στο 2018 ή το 2019 ενώ στο διάστημα πριν αυτοπροσδιοριζόταν ως ομοφυλόφιλος άνδρας. Από το 2011 εργαζόταν σαν βοηθός νοσηλευτή μέχρι και το 2021 όταν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Άντι Νγκο, μετά από διοικητική έρευνα του Συμβουλίου Νοσηλευτικής της Πολιτείας του Όρεγκον τέθηκε σε αναστολή για “καταχρηστική και απειλητική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του”. Η αργία του έληξε στις 3 Απριλίου του 2023, αλλά επί του παρόντος η άδεια του αναφέρεται ως “ληγμένη”. Απολογούμενος ο 30χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

Η απάντηση στη χωματερή.