400,000 ψηφοφόροι «αναζητούν στέγη»

Ο πρόσφατος αποκλεισμός των δεξιών κομμάτων από τον Άρειο Πάγο, προετοιμάζει το έδαφος για μεγάλες εκπλήξεις στις εκλογές.

Αθροιστικά το ποσοστό των τριών κομμάτων που αποκλείστηκαν (Έλληνες, Πατριωτική Ένωση και Πατρίδα) ήταν περίπου στο 7%, που σημαίνει ότι 400,000 περίπου ψήφοι «αναζητούν στέγη» σε κάποιο άλλο κόμμα. Θεωρώ πολύ δύσκολο να ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίδραση στον αποκλεισμό, όπως πολλοί αφήνουν να διαρρεύσει, γιατί είναι εξαιρετικά επώδυνο για έναν πατριώτη ψηφοφόρο να πριμοδοτήσει το κόμμα που χάρισε την Μακεδονία μας στα Σκόπια με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Προσωπικά εικάζω ότι θα ευνοηθούν κάπως τα κόμματα των κκ.Βελόπουλου και Τζήμερου, αλλά η έκπληξη θα έρθει σε μικρότερα κόμματα που μέχρι στιγμής δεν βρισκόντουσαν καν στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα το άφαντο μέχρι στιγμής κόμμα με το όνομα «Νίκη» του θεολόγου και συγγραφέα κ.Δημητρίου Νάτσιου, φάνηκε κατευθείαν στις δημοσκοπήσεις μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με ποσοστό άνω του 1% !

Δεν είχα ακούσει καν για το συγκεκριμένο κόμμα μέχρι πριν από λίγες ημέρες! Από την σύντομη αναζήτηση που προχώρησα, κατάλαβα ότι έχει έντονες δύο διαστάσεις στον πολιτικό άξονα: είναι βαθύτατα συντηρητικό, και χριστιανικό.

Οι αξίες του είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να προσανατολίζεται ολόψυχα στην επίλυση του δημογραφικού μας προβλήματος με αύξηση των γεννήσεων και ισχυροποίηση του ιερού θεσμού του Γάμου, καθώς και στην προάσπιση των χριστιανικών μας αξιών όπως απεικονίζεται και στο Ελληνικό σύνταγμα το οποίο στο προοίμιό του γράφει ξεκάθαρα ότι έχει γραφτεί «εις το όνομα της Αγίας Τριάδος».

Σε στοχευμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται ανεπίσημα στο διαδίκτυο, το κόμμα της Νίκης φαίνεται ότι συγκεντρώνει 25%-35% των δεξιών ψηφοφόρων που ανέφερα αρχικά. Αν ισχύσει αυτό και την ώρα της κάλπης, σημαίνει ότι έχει αρκετά υψηλές πιθανότητες να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία. Ο πολιτικός προσανατολισμός δεν είναι μονοδιάστατος στην κλίμακα του «δεξιά-αριστερά», αλλά πολυδιάστατος και ετεροβαρής, με κάθε διάσταση να σημαίνει αξιακά κάτι διαφορετικό για κάθε ψηφοφόρο.

Όπως σε έναν αριστερό σημαίνει πολλά η διάσταση των ατομικών δικαιωμάτων για σεξουαλικές μειονότητες, έτσι για πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους είναι ιδιαίτερα σημαντική η διάσταση του συντηρητισμού εναντίον της ελευθεριότητας, καθώς και της θρησκείας εναντίον της αθεΐας. Οι συγκεκριμένοι δεξιοί ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα πυκνοί στο δείγμα που απευθύνεται η Νίκη, για αυτό θεωρώ ότι ως κόμμα απέκτησε πλέον παρουσία, και ήρθε για να μείνει.

Εύχομαι καλή επιτυχία, όπως σε κάθε πατριωτικό κόμμα σε αυτές τις εκλογές.

Περισσότερα απο

Απόστολος Κρητικόπουλος

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ