Ισπανία: Κυβερνητικό app θα “βγάζει στον τάκο” τους άνδρες που “δεν βοηθούν” στις δουλειές του σπιτιού

Για να καταπολεμηθούν οι "ανισότητες"

Παντόφλα-Pass ετοιμάζουν αι Ισπανοί σοσιαλισταί για τους ανυπόταχτους σερνικούς

Άλλη μια εξαιρετικά προοδευτική πρωτοβουλία που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα δυστοπικό κόσμο έχουμε από μια αριστερή ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Πρόκειται για την αριστερή κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ (Pedro Sanchez) της Ισπανίας και την Υπουργό Ισότητας των Φύλων Άντζελα Ροντρίγκεζ (Angela Rodríguez) η οποία ανακοίνωσε τα σχέδια του υπουργείου της για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λέει στις συζύγους εάν οι άνδρες τους κάνουν αρκετές δουλειές του σπιτιού.

Η Υπουργός Ισότητας των Φύλων της Ισπανίας Άντζελα Ροντρίγκεζ

Σύμφωνα με την κα.Ροντρίγκεζ η νέα εφαρμογή σκοπεύει να αντιμετωπίσει την “ανισορροπία” στην κατανομή των δουλειών του νοικοκυριού ανάμεσα στα δυο φύλα, καταγράφοντας τις ώρες που ξοδεύει κάθε μέλος της οικογένειας κάνοντας δουλειές και θα ενημερώνει όταν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας… λουφάρει.

«Εμείς οι γυναίκες αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σε εργασίες για το σπίτι από ότι οι άνδρες», είπε η Ροντρίγκεζ κατά την διάρκεια μιας διάσκεψης για τις “διακρίσεις κατά των γυναικών”, όπως αναφέρουν οι Times, και συμπλήρωσε πως σχεδόν οι μισές γυναίκες που συμμετείχαν σε μια σχετική έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ισπανίας δήλωσαν ότι έκαναν τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού συγκριτικά με τους συζύγους τους ενώ λιγότερο από το 15% των ανδρών δήλωσαν ότι έκαναν τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ανάπτυξης και η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδίου “συνυπευθυνότητας”. Απ’ ότι καταλαβαίνουμε προς το παρόν η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα να καταγράφει τις διαφορές μεταξύ ΜΟΝΟ των δυο φύλων, οπότε τα υπόλοιπα 658.000 φύλα του φάσματος της φυλορευστότητας θα πρέπει να περιμένουν λιγάκι ακόμη. Ενημερωτικά, η κατασκευή και ανάπτυξη της χρηστικής και σίγουρα πολύ σημαντικής “δωρεάν” εφαρμογής κόστισε περισσότερα από 210 χιλιάδες ευρώ στις τσέπες των Ισπανών φορολογουμένων. Ανδρών και γυναικών.

Η απάντηση στη χωματερή.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ